Acuzatii dure la adresa lui Mihai Tudose, venite din Parlamentul European de la eurodeputatul Siegfried Mureșan, vicepreședinte al Comisiei pentru bugete. Oficialul european a declarat, în contextul vizitei de luni și marți a prim-ministrului României la Bruxelles, că primirea, de către înalții oficiali europeni, a unui șef de guvern „iresponsabil” care și-a făcut un program politic din încălcarea regulilor economice și fiscale europene nu poate decât să-i pună pe aceștia în dificultate. „Regulile europene privind limita deficitului ne apară de politicienii care vor să cheltuiască în voie banul public fără să țină cont de ce dezastru lasă după ei”, susține Mureșan.

Atac dur la adresa lui Mihai Tudose din partea eurodeputatului român Siegfried Muraeșn, vicepreședinte al Comisiei pentru bugete a Parlamentului European din partea Partidului Popular European (PPE) și membru al Partidului Mișcarea Populară (PMP). Sub titulatura: „Dilemă la Bruxelles – cum să primești șeful unui Guvern care și-a făcut un program politic din încălcarea regulilor europene…”, europarlamentarul român a transmis un comunicat în care susține că primirea, de către înalții oficiali europeni, a unui șef de guvern care și-a făcut un program politic din încălcarea regulilor economice și fiscale europene nu poate decât să-i pună pe aceștia în dificultate.

„Prim-ministrul Mihai Tudose are la Bruxelles întâlniri cu președintele Consiliului European, cu președintele Parlamentului European, cu președintele și prim-vicepreședintele Comisiei Europene. Înalții oficiali europeni trebuie să știe că România va fi reprezentată astfel în fața instituțiilor Uniunii Europene de o persoană care a avut zero realizări în perioada în care a fost ministru al Economiei. Nu o spun numai eu, o spunea acum câteva săptămâni chiar propriul său partid, cel care l-a și învestit în această funcție. Pe lângă aceste zero realizări ale mandatului său de ministru, și în calitate de prim-ministru promite aceleași rezultate catastrofale. Guvernul pe care îl conduce a fost votat în Parlament cu un nou program de guvernare, schimbat peste noapte fără nicio dezbatere publică, fără o minimă transparență și fără legitimare democratică, ce anunță schimbări importante în politica fiscală și economică. Acestea nu țin cont de câteva dintre regulile europene în materie fiscală pe care România și-a asumat că le va respecta și care au menirea să păstreze echilibrul macroeconomic al țării și să asigure o creștere economică stabilă și solidă. Guvernul României are obligația să facă ce e bine pentru țară”, a declarat deputatul european Siegfried Mureșan.

Sursa:evz.ro

ULTIMA ORA: BATAIE IN DIRECT! VEZI AICI VIDEO DE LA PROTESTUL DIASPOREI DIN PIATA VICTORIEI!

Loading...