dacii

Documentarul celor de la BBC in legatura cu dacii ne socheaza. Ce e mai plauzibil, ca cei care au realizat documentarul erau slab informati sau ca in mod intentionat, au realizat o falsa imagine a dacilor?

De aceasta data, geto-dacii sunt iarasi denigrati dar cu ajutorul unor romani. Amintim numele arheologului Gelu Florea, care contribuie la falsul documentar.

Asa cum afirma Dan Snow, dacii puteau fi reprezentati prin imaginea unui barbat care ” devenise prea mare pentru propriile incaltari”. Mai clar, in limba noastra, asta ar insemna ca se intindea mai mult decat ii era plapuma. Oare care din actiunile dacilor au dus la concluzia ca „se intindeau” unde nu le era locul?

In continuare se minte pe fata, atunci cand Dan Snow sustine ca dacii ajungeau pe teritoriul roman si furau atat animale cat si femei. Cum se poate? Se pare ca in viziunea celor de la BBC, acesta a fost motivul pentru care romanii ai actionat impotriva dacilor. Nimeni nu spune de interesele romanilor fata de daci si de teritoriul lor. Nimeni nu spune de iesirea la Marea Neagra, de aurul si argintul dacilor sau de pamantul pretios? Sa fi vrut romanii doar sa se apere de daci, folosind tactica ” atac primul sa fiu sigur?”. Decenii la rand, dacii au fost exploatati de romani, au dus lupte crancene si BBC-ul spune ca de fapt, romanii era adevaratele victime.

VEZI SI: VIDEO – The Guardian pateaza imaginea Romaniei! „75% dintre romancele din Cernavoda care ajung sa se PROSTITUEZE” sunt de fapt TIGANCI

Echipa BBC, împreună cu Gelu Florea, arheologul român care conduce cercetarea la Sarmizegetusa Regia, au ajuns rapid la o pripita concluzie. Acestia spun ca  că imaginile LIDAR reflecta faptul că structurile existente sub pământ, necunoscute până acum arheologilor români, provin din perioada de după războiul din 105-106 și ar fi fost construite de romani cu scop militar.

Cine poate sa sustina astfel de afirmatii, si de ce nu se poate lua in calcul ipoteza conform careia ar fi structuri construite de daci din perioada pre-romana?

Concluzionand,  care este adevaratul interes al celor de la BBC? Cu ce ajuta astfel de documentare despre istoria romanilor? De ce se doreste patarea imaginii stramosilor?

Loading...
loading...