SCANDALOS și INUMAN! Rusia vrea să DOBOARE AVIOANE de PASAGERI. Și SĂ FIE LEGAL…

În baza unui proiect de lege, Ministerul rus al Apărării ar putea să doboare avioanele civile de pasageri dacă acestea se află în spațiul aerian al țării și nu au autorizație, și dacă se apropie la o distanță mai mică de 50 de kilometri de granița Rusiei. Înainte de a deschide focul asupra avionului intrus, Ministerul rus al Apărării va emite mai multe avertismente.

Ministrul rus al Apărării a atras atenția asupra unui proiect de lege care ar permite forțelor ruse să doboare avioanele civile de pasageri în spațiul aerian al țării. Acestea vor fi doborâte în cazul în care nu au autorizație sau nu răspuns la semnalele de avertizare, conform rferl.org.

Proiectul de lege propus pe lista guvernului prevede ca avioanele de pasageri care trec în spațiul aerian rusesc și nu au autorizație și nu răspund la semnalele de avertizare și nici la focurile de avertizare pot fi doborâte dacă sunt considerate o amenințare pentru populație sau dacă reprezintă un atac asupra obiectivelor strategice.Proiectul de lege prevede, de asemenea, că Ministerul Apărării trebuie să înceapă să reacționeze la avioanele neidentificate în momentul în care acestea se apropie la o distanță mai mică de 50 de Km de granița Rusiei.

Conform proiectului de lege, avioanele de pasageri vor fi doborâte dacă vor cauza pierderi masive de vieți omenești sau dacă produc catastrofe ecologice.
Proiectul de lege nu specifică modul în care oficialul militar rus va identifica astfel de amenințări.

Avionul intrus va fi forțat să aterizeze pe un aerodrom rusesc sau să părăsească spațiul aerian al Rusiei. În cazul în care nu răspunde, acesta va fi doborât.În anul 1994, guvernul rus a adoptat o rezoluție prin care se interzice forțelor militare să tragă în jos avioanele civile dacă se știe că pasagerii sunt la bord.

Loading...