SCUTUL de la DEVESELU va fi MODIFICAT. Masura vine dupa AMENINTARILE COREEI de NORD


Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg a anunţat că Organizaţia are în vedere modificări ale sistemului antirachetă, operaţional în parte de la baza de la Deveslu, în România.

Creşterea razei de acţiune şi a preciziei rachetelor nord-coreene testate recent îndeamnă cele 29 de state membre ale Alianţei Nord-Atlantice să aibă în vedere modificări ale sistemului său antirachetă, operaţional în parte de la Deveselu, a declarat Stoltenberg. „Experţii noştri lucrează la tehnologie, la modul cum să îmbunătăţească sistemele noastre”, a declarat secretarul general al NATO, fără să ofere detalii în acest sens. „Folosirea forţei militare va avea consecinţe devastatoare. Eu cred că nimeni nu vrea cu adevărat acest lucru”, a declarat Stoltenberg, răspunzând unei întrebări despre retorica războinică folosită de Donald Trump în criza nord-coreeană, arată News.ro.

„Statele Unite au dreptul să se apere şi să-şi apere aliaţii, însă, în acelaşi timp, sunt întru totul convins să nimeni nu vrea o soluţie militară”, a adăugat el.

Preşedintele american a reacţionat cu virulenţă faţă de o serie de teste de rachete balistice cu rază lungă de acţiune şi faţă de un test nuclear efectuat de Phenian, catalogându-l pe liderul nord-coreean Kim Jong-un drept un nebun cu arme nucleare”şi ameninţând cu „focul şi furia”

În acest context, şeful NATO este aşteptat la sfârşitul lui octombrie în Japonia şi Coreea de Sud, unde se duce să le dea asigurări cu privire la susţinerea occidentalilor în această criză.

„Este necesară o presiune economică puternică asupra Coreei de Nord, trebuie să se continue să se utilizeze mijloacele politice şi diplomatice disponibile, pentru că ceea ce fac ei acum este periculos şi o ameninţare mondială care necesită un răspuns mondial. Să ne mulţumim să privim ceea ce face Coreea de Nord nu este acceptabil deloc”, subliniat Stoltenberg.

Cu toate acestea, NATO „nu plănuieşte o prezenţă militară în această parte a lumii”, a spus secretarul general al NATO.

Sursa:cancan.ro

Loading...

Lasă un răspuns