Se rupe coaliția? Trădare pentru Dragnea. Tăriceanu, întâlniri de taină cu Iohannis

Liviu Dragnea duce bătălii pe multiple fronturi, cu adversarii săi politici. Însă iată că acesta nu poate sta prea liniștit nici când vine vorba de aliații săi.

În interiorul PSD este deja cunoscut faptul că partidul va avea un candidat propriu la prezidenţiale, veste care a ajuns şi la urechile lui Călin Popescu Tăriceanu. Acesta şi-a făcut deja calculele şi a înţeles că Liviu Dragnea nu-i va acorda sprijinul PSD la prezidenţiale şi se pare că îşi calculează paşii pentru a maximiza viitoarea rupere a coaliţiei de guvernare.

Călin Popescu Tăriceanu a tatonat terenul şi a avut trei discuţii, în secret, spre finalul anului, cu preşedintele Klaus Iohannis. Cei doi au explorat mai multe scenarii, dar deocamdată nu au ajuns la un acord.

Se pare că Tăriceanu a propus o rupere a coaliţiei de guvernare în preajma alegerilor prezidenţiale, cu scopul de a-şi ţine oamenii la guvernare pentru ca aceştia să adune fonduri pentru alegeri.

În schimb, Klaus Iohannis forţează o rupere a coaliţiei înainte de alegerile europarlamentare şi formarea unui nou Guvern. Astfel, Iohannis va putea intra în alegeri drept omul care a scos PSD-ul de la guvernare şi va avea resursele guvernării în mâna PNL.Tăriceanu şi Iohannis caută să ajungă la un acord şi este posibil ca în viitorul apropiat să avem parte de jocuri politice extrem de interesante.

Preşedintele Iohannis a avut o întâlnire şi cu liderii PNL, cei pe care se pare că i-a pus la curent cu negocierile pe care le poartă şi eventualul plan, dacă acestea vor avea succes.

Loading...