„Ghiță este de 10-12 zile în Iordania. A venit de Crăciun. Un prieten comun mi-a spus că o să vină la Amman și că o să-i ia o vilă mare, că a «ras-o» din România! A închiriat ceva tare, un palat cu 14.000 de dolari pe lună. Vila a fost închiriată de către un iordanian, fost student în România, acum mare boier aici. Ghiță a venit din Israel. Acum stă numai în casă și face înregistrări. Sunt mai mulți cu el, la Amman. În zonă sunt mai mulți români dați în urmărire internațională. Când au nevoie de ceva, mă contactează”, a transmis ziarului Libertatea Romeo Ursu – Boenică, alt urmărit internațional aflat în Iordania, condamnat la 10 ani și 3 luni de închisoare, pe 29 ianuarie 2014, de către Curtea de Apel București.

Iordania nu are tratat de extrădare cu România. Diferența față de Israel este că evreii îi extrădează pe toți cetățenii străini urmăriți internațional și nu se atinge de israelienii care comit infracțiuni în afara țării lor. În Iordania a fugit de închisoare și Cătălin Chelu, decedat între timp.
În 2015, premierul Victor Ponta făcea o vizită oficială în țara care adăpostește hoții care au furat România și lăuda autoritățile iordaniene:
„Am un mesaj special, venind dintr-o țară europeană. Că noi știm și apreciem foarte mult felul în care gestionați problema uriașă a refugiaților. Ne plângem în Europa de 80.000 de oameni, cum îi împărțim, cum avem grijă de ei, 6.000 în România, 5.000…, iar dumneavoastră deja găzduiți 1,4 milioane și faceți lucrul acesta deja de 4 ani. (…) Împreună cu Turcia găzduiți cea mai mare parte a refugiaților. Înțelegem cât de dificil vă este și cât de mult trebuie să apreciem acest lucru”, a spus Ponta, în cadrul discuțiilor din plenul comun al celor două delegații — română și iordaniană.

VEZI SI:Sebastian Ghita rupe tacerea: EPISODUL ŞASE: ”Colectiv, o DIVERSIUNE”. Despre Condrea: ”SE FURNICĂ PIELEA”

„Apreciem că Iordania rămâne o insulă de stabilitate în această regiune foarte dificilă, cu multe provocări și conflicte în jurul dumneavoastră. Sunteți o insulă de stabilitate, de libertate, o țară care investește foarte mult în educație și sănătate”, a afirmat Ponta, adăugând că cele două guverne trebuie să facă mai mult, în ceea ce privește cooperarea economică.
Victor Ponta a adăugat că România dorește să colaboreze cu autoritățile iordaniene în criza refugiaților, ținând cont că în Regatul Hașemit sunt aproape un milion și jumătate de refugiați sirieni.

VEZI SI: BOMBA: A apărut Sebastian Ghiță! Fostul parlamentar a transmis un mesaj public dintr-un apartament

„Vreau să colaborăm în acest domeniu pentru că realmente au experiență mult mai mare și în măsura în care România va aplica — și va aplica, să fie lucrurile foarte clare, să nu le mai ascundem! — decizia JAI și va primi numărul de refugiați repartizați de Consiliul JAI. Deocamdată, o să vedem ce o să se întâmple în viitor. (…) Marea problemă este conflictul de acolo, care, după cum vedeți, nicio șansă se se oprească prea curând”, a arătat Ponta.
Doar despre extrădarea hoților români, Ponta nu a discutat nimic. Sau poate a discutat dar invers de cum ar dori românii.

Sursa

Loading...
loading...