Nefericirea isi are radacina si in felul nostru de a gandi, conteaza cum ne raportam la problemele de zi cu zi dar si cum tratam viata in ansamblu.

Sonja Lyubomirski este cercetător in cadrul revistei Psychology Today la Universitatea din California. Aceast ne spune ca mai mult de 40% din sansele de a fi fericiti sunt in stransa legatura cu felul in care gandim.Dacă acest lucru este adevărat, înseamnă că fiecare individ poate fi sigur ca există speranţă.
Ne putem da seama usor daca cineva este nefericit si daca asta tine de felul in care gandeste.

Unele persoane au tendinta de a se victimiza.

Afirma chiar si intr-un monolog ca viata este prea grea. Cred ca cineva le-a pus „piedica” atunci cand ceva nu le-a iesit. Nu fac decat sa se vaicareasca in fiecare zi ca viata este grea si ca altii sunt mai fericiti decat ei.

Nu pot avea incredere in nimeni.

Ultimele cercetari arata ca cei fericiti sunt mult mai increzatori si ca vad binele in jurul lor. Uneori visatori, alteori pur si simplu, sinceri! Ei cred in oamenii de langa ei, vazandu-i la fel de buni ca pe ei insisi. Greu de inteles! Trebuie sa fii cu adevarat fericit sa te comporti asa. In schimb, exista oamni care nu au incredere in altii orice ar fi. Acest tip de comportament închide şansele de a lega prietenii.

Acesti oameni vad lumea impartita in doua. Un fel de basm, lupta dintre bine si rau.

Oamenii mai mult nefericiti decat fericiti, sunt mereu cu ochii in patru.Pentru ei exista fie oameni foarte generosi si buni, fie razbunatori si reci. De regula, cei nefericiti gandesc prea mult inainte. Ei se afunda in intrebari si pun vesnic raul in fata.

Se creeaza o obsesie spre a contola totul in propria viaţă

Există o diferenţă între a-ti da interesul să îţi faci viaţa frumoasa şi obsesia de a controla tot ce ţi se întâmplă. Oamenii fericiţi insa, au forta de a recunoase ca lucrurile in viata nu pot fi mereu controlate.

Oamenii devin nefericiti pentru ca tind să organizeze vesnic cele mai mici detalii ale vieţii lor şi se pierd atunci când viaţa le da sah mat, încurcă ea cumva planurile. Oamenii fericiţi au un avantaj: spontaneitatea. Trebuie sa te lasi purtat de val, mereu exista un plan B. Trebuie sa inveti sa iei ca atare tot ce ti se intampla in viata.

Te gândeşti cu teamă la viitor?

Ai vazut si ai auzit atatea incat in tine s-a nascut frica de viitor. Nu stii ce sa faci si simti ca vei da gres mult prea devreme. Cei fericiti au o doza mai mare de speranta, uneori viseaza cu ochii deschisi( nici asta nu e bine daca este scapata de sub control) si au incredere in tot ceea ce fac. Rar regreta ceva, iau fiecare esec drept o alta experienta.

Amintirile nu-ti dau pace? Vrei ca trecutul sa se intoarca!

Oamenii fericiţi trăiesc în prezent şi visează la viitor. Devii nefericit atunci cand speri ca trecutul e va intoarce in bratele tale. Ce a fost s-a dus! Zambeste, totul va fi bine. Nu astepta sa vina binele la tine, cauta-l si lupta pentru el.

NU UITA! GANDESTE POZITIV! 

Nimeni nu-i perfect! Invata sa lupti, doreste-ti cu adevarat sa fii fericit, uita trecutul, nu te victimiza pentru el, nu te inchide in tine, nu incerca sa planuiesti fieacre mmiscare pentru ca vei vedea cum viata ti-o ia inainte mereu.

 

 

 

ULTIMA ORA: BATAIE IN DIRECT! VEZI AICI VIDEO DE LA PROTESTUL DIASPOREI DIN PIATA VICTORIEI!

Loading...