ȘOC în Magistratură! DNA cere ARESTAREA JUDECĂTOAREI din dosarul BLACK CUBE. Magistratul este acuzată că a luat MITĂ acum NOUĂ ANI

Procurorii DNA au început urmăririea penală și au solicitat Curții de Apel București arestarea judecătoarei Elena Burlan-Pușcaș, de la Tribunalul București, cea care a dispus arestarea preventivă a celor doi israelieni, angajați ai „Black Cube”, acuzați că ar fi avut ca misiune spionarea Laurei Codruța Kovesi. Magistratul este anchetat pentru o presupusă mită 50.000 de euro, primită între anii 2009 și 2010, de la patru inculpați, doi fiind acuzați de tentativă de omor.

Procurori din Secția de combatere a corupției a Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au dispus începerea urmăririi penale și au înaintat, joi, Curții de Apel București referatul cu propunere de arestare preventivă a judecătoarei Elena Burlan-Pușcaș, de la Tribunalul București.

Elena Burlan Pușcaș este cea care, pe 3 aprilie 2016, în calitate de judecător de drepturi și libertăți, a dispus arestarea preventivă a celor doi israelieni, angajați ai „Black Cube”, David Geclowicz și Ron Weiner, prinși în România și acuzați că ar fi avut ca misiune spionarea Laurei Codruța Kovesi.

DNA transmite că judecătoarea este acuzată de luare de mită. Având în vedere calitatea de magistrat a Elenei Burlan-Pușcaș, DNA a acerut și a obținut, miercuri, avizul favorabil de la Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Loading...