Cel puţin patru persoane au fost ucise în revolte izbucnite joi din cauza lipsurilor alimentare din Venezuela, afirmă opoziţia, potrivit DPA. Printre victime se numără şi un minor, a scris joi pe Twitter parlamentarul de opoziţie Carlos Paparoni. Revoltele ar fi continuat şi vineri, conform Agerpres.

Trei dintre victime au fost împuşcate mortal la Arapuey, în statul Merida din vestul ţării, după cei mai mulţi protestatari au devalizat magazine cu alimente, au relatat cotidianul El Tiempo şi alte media. Primarul din Arapuey, Silvio Torres, a declarat pentru cotidianul El Universal că victimele au fost ucise de ‘asasini plătiţi’. O a patra persoană a murit după ce a fost împuşcată în picior în timp ce ar fi încercat să jefuiască un camion cu alimente în satul Tucani din Merida, conform El Tiempo.

Parlamentarul Carlos Paparoni a afirmat că zece persoane au fost de asemenea rănite şi alte câteva au fost reţinute. Jafuri au fost raportate în mai multe părţi din Venezuela, un mare producător de petrol, unde scăderea preţurilor la ţiţei a accentuat penuria de alimente şi inflaţia, estimată de Adunarea Naţională, dominată de opoziţie, la 2.616%. Greutăţile economice au determinat sute de mii de persoane să părăsească ţara.

ULTIMA ORA: BATAIE IN DIRECT! VEZI AICI VIDEO DE LA PROTESTUL DIASPOREI DIN PIATA VICTORIEI!

Loading...