Despre sex între minori vorbesc şi vecinii, şi anchetatorii. Un băiat de 15 ani din Ansamblul Social Creştin „Casa Iosif” şi-ar fi obligat un coleg să întreţină relaţii sexuale. Pe alţii, spun procurorii, i-a forţat să asiste la scene de exhibiţionism. Ororile au avut loc în toamna anului trecut.

Potrivit anchetatorilor, deşi ştia ce se petrece în ansamblul social, conducerea nu a luat nicio măsura şi nu a anunţat organele abilitate să facă asta. Adică, a ţinut totul ascuns. Ba mai mult, cei care au vrut să spună adevărul ar fi încasat bătăi serioase. O îngrijitoare l-ar fi obligat pe copilul abuzat sexual să susţină că totul a fost o înscenare. Ea şi alţi patru angajaţi au fost duşi la audieri.

Copiii erau obligaţi şi să se convertească la altă religie, susţin anchetatorii. După ce procurorii au trecut pragul Casei Iosif, s-a aşternut liniştea. Este motiviul pentru care în această dimineaţă copii nu au mai ieşit la joacă pe stradă ori în curte. Tacerea lor este ţinută sub cheie.

Şi Protecţia Copilului a început o anchetă paralelă cu cea a procurorilor. Deocamdată, copiii abuzaţi au rămas în centru.

Cele cinci persoane deja reţinute sunt acuzațe de comiterea mai multor infracțiuni, între care abuz în serviciu, tăinuire, influențarea declarațiilor şi purtare abuzivă.

ULTIMA ORA: BATAIE IN DIRECT! VEZI AICI VIDEO DE LA PROTESTUL DIASPOREI DIN PIATA VICTORIEI!

Loading...