Despre sex între minori vorbesc şi vecinii, şi anchetatorii. Un băiat de 15 ani din Ansamblul Social Creştin „Casa Iosif” şi-ar fi obligat un coleg să întreţină relaţii sexuale. Pe alţii, spun procurorii, i-a forţat să asiste la scene de exhibiţionism. Ororile au avut loc în toamna anului trecut.

Potrivit anchetatorilor, deşi ştia ce se petrece în ansamblul social, conducerea nu a luat nicio măsura şi nu a anunţat organele abilitate să facă asta. Adică, a ţinut totul ascuns. Ba mai mult, cei care au vrut să spună adevărul ar fi încasat bătăi serioase. O îngrijitoare l-ar fi obligat pe copilul abuzat sexual să susţină că totul a fost o înscenare. Ea şi alţi patru angajaţi au fost duşi la audieri.

Copiii erau obligaţi şi să se convertească la altă religie, susţin anchetatorii. După ce procurorii au trecut pragul Casei Iosif, s-a aşternut liniştea. Este motiviul pentru care în această dimineaţă copii nu au mai ieşit la joacă pe stradă ori în curte. Tacerea lor este ţinută sub cheie.

Şi Protecţia Copilului a început o anchetă paralelă cu cea a procurorilor. Deocamdată, copiii abuzaţi au rămas în centru.

Cele cinci persoane deja reţinute sunt acuzațe de comiterea mai multor infracțiuni, între care abuz în serviciu, tăinuire, influențarea declarațiilor şi purtare abuzivă.

loading...