refugiati

Liderii americani sustin ca toate tarile care si-au luat angajamentul ca vor primi refugiati, trebuie sa respecte decizia. Dar ce tara a dorit sa isi mareasca numar de cetateni acceptand refugiatii? Nu cumva anumite state au fost si sunt obligate de SUA si UE sa accepte numarul mare de imigranti?

Cui ii pasa de riscurile la care este supusa Europa? Statelor Unite cu siguranta, NU. Dupa Adunarile Generale ale ONU, Obama a subliniat faptul ca sapte tari, printre care Romania, Portugalia, Cehia, Spania, Italia, Franta, Luxemburg au promis ca vor primi cel putin de 10 ori mai multi refugiati decat in 2015. Ipoteza falsa, dupa cum sustine premierul Romaniei, Daniel Ciolos.

„Vreau sa fiu foarte clar. Romania nu si-a luat niciun angajament suplimentar fata de ceea ce s-a angajat sa faca la nivel european, insa in evenimentul de ieri (marti – n.r.) tocmai asta am prezentat: contributia Romaniei la repartizarea refugiatilor la nivel european, pe baze voluntare, pe acele cifre pe care Romania s-a angajat deja”, a precizat Ciolos, intr-o declaratie de presa sustinuta la sediul Misiunii Permanente a Romaniei pe langa ONU.

Americanii cred ca majoritatea europenilor nu sunt toleranti, nu constientizeaza ca refugiatii sunt victime. „Refugiatii, in majoritate femei si copii, fug din fata razboiului si terorismului. Ei sunt victime„, a adaugat Obama. Ceea ce nu a spus este ca toate statele care accepta refugiati, se supun unui risc enorm.

Sa nu uitam de atentatele teroriste care au socat Europa, de momentele triste care nu pot fi uitate si care, fie ca recunoastem sau nu, sunt semnale de alarma pe care unii le ignora.

Totusi, romanii ce isi doresc? Ce parere aveti despre „obligatia” de a primi refugiati? Suntem sau nu obligati sa ii acceptam?

Loading...
loading...