STARE de CATASTROFA NATURALA in FLORIDA. Inundatii de 3-5 metri inaltime, 3 milioane de oameni,fara curent electric

Uraganul Irma devastează de câteva ore Florida, unde a provocat pagube enorme. Mai multe orașe au fost acoperite de ape, iar milioane de oameni au fost lăsați fără curent. Președintele Trump a decretat stare de catastrofă naturală în statul american.

Uraganul Irma, ajuns deasupra coastei de vest a statului american Florida duminică după amiază, a fost retrogradat la categoria a 2 din cinci pe scara Saffir-Simpson, a anunţat Centrul american al uraganelor (NHC). Fenomenul ciclonic, care ar urma să rămână un uragan până luni dimineaţă, era încă însoţit de rafale de vânt de 175 km/h şi se anticipează că va provoca inundaţii grave.

Statul Florida se confruntă cu un dezastru de proporții istorice, provocat de Uraganul Irma. Distrugeri masive sunt raportate în mai multe orașe, unde s-au produs inundații de 3-5 metri. Rafalele de vânt de peste 200 de km/h au provocat, de asemenea, mari distrugeri.

STARE DE CATASTROFĂ NATURALĂ

Uraganul Irma a fost retrogradat la categoria a doua pe scara Saffir-Simpson, însă, rămâne, în continuare, extrem de periculos. De altfel, în urma informațiilor despre situația deosebit de gravă, Președintele Donald Trump a decretat stare de catastrofă naturală.

Potrivit informațiilor furnizate de autoritățile americane, în Florida sunt peste 3 milioane de oameni rămași fără curent electric de uraganul Irma. 6.3 milioane de locuitori au primit ordin de evacuare.

CEA MAI MARE EVACUARE DIN ISTORIA SUA

Uraganul Irma a dus la cea mai mare operațiune de evacuare din istoria Statelor Unite. Sunt 7 milioane de oameni care au primit ordin de a-și părăsi locuințele. Cei 6,3 milioane de oameni evacuați din Florida sunt în mare parte din regiunile de coastă.

Mulți dintre ei s-au instalat în cele peste 120 de adăposturi temporare improvizate de autoritățile americane în săli de sport și alte clădiri spațioase, capabile să găzduiască un număr mare de oameni.

Evacuări masive au fost dispuse și în Georgia și Carolina de sud, aflate, de asemenea, în pericol.

Loading...

Lasă un răspuns