Stelian Tănase, scenariu APOCALIPTIC: Dragnea va da asaltul final! Ne indreptam spre DICTATURA?

Analistul politic Stelian Tănase susține că tabăra lui Liviu Dragnea s-a organizat foarte bine și pregătesc asaltul final asupra statului de drept. El consideră că în această toamnă va fi adoptată amnistia și grațierea, iar dacă societatea civilă și opoziția nu vor reacționa foarte puternic, atunci România se va îndrepta către dictatură.

”Este esențială in toamna asta reacția societății civile (presă, sindicate, asociații), a opoziției politice – capacitatea lor de a rezista asaltului generalizat condus de Liviu Dragnea împotriva statului de drept. Nu văd prea mulți amatori de separația puterilor in stat, libertatea de asociere, piața liberă. În plus, nici pentru apartenența la UE și NATO. Forțele active democratice sunt divizate – unele trăiesc aici, altele în diaspora. Si neințelegerile printre grupările anti-PSD sunt mari.”

Fortele reactionare, cele care doresc un regim autoritar, chiar o dictatură – de ce nu? – sunt conduse și manipulate de o mînă de miliardari. Scopul acestora este 1/ să continue spolierea resurselor României, 2/ să rămîna cu averile intacte 3/ să-și măreasca averile 4/ să nu își piarda libertatea 5/să-și continue carierele politice la vîrf cît mai multă vreme. Pentru a-și atinge aceste scopuri dau un asalt tenace, cu toate mijloacele pe care le au la dispozitie, asupra Justiției. Pe terenul acesteia se arbitreaza toate marile conflicte de interese.

Aici se hotăraste soarta unor mari afaceri și averi. Ca și a unor imense proprietăți și conturi bancare. Este esential pentru aceasta oligarhie de tip mafiot să aibă controlul deplin asupra Justiției. Altfel, într-o zi s-ar putea să rămînă fără averile acumulate in afaceri cu statul, după 1989. Nu doar pe persoană fizică, de unul sau altul dintre miliardari, ci și ca grup social. De aici – mobilizarea fără precedent a acestor forțe. Și-au dat mîna pentru a stopa încercările justiției de a-si păstra independența.
……………………………………………………………………………………………………………………….
România trăiește ceasuri decisive în ce privește natura regimului său politic. Opțiunile puse în fața lumii romanești, sunt – 1/ Putin, Erdogan, Orban 2/ Occident. A doua variantă are avantajul că o poți practica și individual (spre deosebire de prima). Tragi fermoarul la valiză și pleci. Se va găsi cineva să stingă lumina, nu am nicio grijă.”, arată Stelian Tănase, pe blogul personal.

Loading...