Ştim ce se întâmplă după ce murim? Cercetătorii au descoperit răspunsul

Oamenii de ştiinţă au găsit dovezi care sugerează funcţionalitatea creierului uman, puţin timp după moarte, în sensul în care oamenii sunt conştienţi şi realizează că au murit.

Cercetătorii au făcut descoperirea prin examinarea cazurilor de infarct cardiac din Europa şi SUA. Astfel, ei au aflat că oamenii care au fost resuscitaţi au putut povesti ce li s-a întâmplat, ce au trăit şi ce au auzit, inclusiv conversaţiile dintre medici şi pacienţi, după ce inima lor a încetat să bată.Dr. Sam Parnia, cel care a condus cercetarea, a explicat: “Au descris cum vedeau doctori şi asistente muncind, au spus că au fost conştienţi şi că au înţeles conversaţiile, au fost capabili să explice ce au văzut şi ce au auzit, iar în mod normal, acestea le erau imposibil de cunoscut”.

Momentul în care un pacient este declarat mort se bazează pe momentul în care inima se opreşte. După ce inima încetează să mai bată, sângele îşi nu mai circulă spre creier şi se opreşte, conform Unilad.

Acest proces poate dura însă câteva ore până la finalizare, ceea ce înseamnă că, o persoană declarată moartă, este conştientă de ce se întâmplă în jurul ei.

Echipa de cercetatori, de la Universitatea din Stony Brook din New York, speră că munca lor va ajuta la îmbunătăţirea tratamentului pentru bolilor cardiace si prevenirea leziunilor cerebrale in timpul resuscitării.

“În acelaşi timp, studiem mintea şi conştiinţa umană în contextul morţii, pentru a înţelege dacă conştiinţa devine sau dacă aceasta continuă după ce murim, pentru o anumită perioadă de timp” a adăugat Dr. Parnia.

Există viaţă după moarte?
Întrebarea despre ce se întâmplă după ce murim reprezintă o curiozitate şi unul dintre cele mai mari mistere ale vieţii, dar cercetările arată că există un fel de viaţă după moarte.

“Dacă inima este repornită cu succes, ceea ce înseamnă resuscitare, creierul începe uşor să funcţioneze din nou. Cu cât o persoană este resuscitată mai mult, anumite celule din creier vor continua să moară, doar că într-un ritm mult mai lent” menţionează doctorul.

Conform specialiştilor, cei care “s-au trezit din moarte” s-au dovedit a deveni mult mai altruişti, adesea observându-se o schimbare pozitivă din punct de vedere comportamental.

Loading...