STUDII OFICIALE CUTREMURATOARE: GENERATIA TANARA riscă să MOARA de FOAME! Pensia nu va mai însemna nimic


Fără o diversificare a surselor de venit la pensionare, viitorul românilor va fi unul extrem de trist, atenționează Asociația pentru Pensii Administrate Privat din România (APAPR).

Concret, pensia oferită de stat nu va mai putea fi susținută nici măcar la actualul nivel, oricum redus, în condițiile în care populația îmbătrânește pe an ce trece, iar natalitatea este în continuă scădere. Guvernul României și-a expus public intenția de a atrage cât mai mulți cotizanți către sistemul de pensii de stat, în detrimentul fondurilor private.

“Situaţia demografică este extrem de nefavorabilă, iar prognozele recent publicate de Organizaţia Naţiunilor Unite arată că România va înregistra a şaptea cea mai drastică reducere a populaţiei în perioada 2017-2050 la nivel mondial: de la 19,7 milioane locuitori în 2017 la 16,4 milioane în 2050, adică -17%. Ca urmare, în România, că în multe state ale lumii, sistemul public de pensii nu mai poate să asigure de unul singur pensii adecvate generaţiilor viitoare de români.”, remarcă APAPR.

Sursa:capital.ro

Loading...