SUB SLOGANUL „Il vrem pe Dumnezeu” 60 000 de POLONEZI EXTREMISTI au manifestat impotriva IMIGRANTILOR si MUSULMANILOR

 Aproximativ 60.000 de naționaliști au ieșit sâmbătă seară pe străzile din Varșova, într-o manifestare organizată de grupurile de extremă-dreaptă exact de Ziua Independenței Poloniei.

„Îl vrem pe Dumnezeu!” și „Europa Albă” au fost câteva de sloganurile extremiștilor care au ieșit în stradă pentru a își arăta opoziția împotriva migraților și a politicilor proeuropene.
Scandări xenofobe, simboluri ale extremei drepta și sloganuri religoase au dominat evenimentele de sâmbătă seară din Polonia, scrie The Guardian. Aceștia au aprins torțe roșii și au promis că vor apăra țara de orice „amenințare externă”.

„Europa Albă”. 60.000 de extremiști au mărșăluit pe străzile din Varșovia de Ziua Independenței Poloniei.
n acest an, la marşul din capitala Poloniei au participat şi lideri ai extremei drepte din Italia şi Marea Britanie.

Aceste eveniment este considerat una dintre cele mai de amploare acțiuni ale extremei dreapta din Europa și se organizează anual de Ziua Independenţei care marchează momentul în care Polonia şi-a recăpătat suveranitatea, la finalul Primului Război Mondial.

Sâmbătă, a exista și o mică contramanifestație organizată de grupuri anti-fasciste, dar organizatorii au reușit să țină cele două manifestații departe una de alta pentru a evita orice urmă de violență.

Sursa:b1.ro

Loading...

Lasă un răspuns