SURSE! Ce se va întâmpla cu Elena Udrea – Am putea asista la o adevărată răsturnare de situație

Elena Udrea, fost ministru al Turismului, și buna sa prietenă, Alina Bica, fostă șefă a Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), au fost reținute de autoritățile din Costa Rica, miercuri.

Acțiunea a fost desfășurată de agenți ai INTERPOL Costa Rica, în colaborare cu angajați ai Serviciului de Informații costarican. Ulterior, joi, magistrații din Costa Rica au eliberat mandate de arestare, pe două luni, pentru Elena Udrea și Alina Bica.
Mai mult, oficialităţile din Costa Rica au anunţat, joi seară, că Guvernul României are la dispoziţie două luni pentru procedurile de extrădare a fostului ministru al Turismului şi a fostei şefe a DIICOT.

Autorităție costaricane susțin că procedura de extrădare poate continua, deşi Elena Udrea are un copil, pentru că tatăl nu este din Costa Rica.
„E ciudat cum vine această arestare la pachet, după atâta timp. S-ar putea să fie vorba de ceva bani, ce ar trebui dați într-o parte sau în alta”, au precizat sursele Bugetul.ro.

Conform acestora, am putea asista la o adevărată lovitură de teatru, iar Elena Udrea și Alina Bica ar putea avea o soartă asemănătoare cu cea a lui Sebastian Ghiță.

„O să fie ca la Ghiță”, au spus sursele noastre.

Amintim că avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, a declarat că sunt șanse zero ca Udrea și Bica să fie extrădate.

„Fiica Elenei Udrea este cetățean costarican, iar legea de protecție a copilului din Costa Rica interzice separarea copilului de părinții ei, de asta vă spuneam că șansele sunt zero”, a afirmat el.

„În privința Alinei Bica, din câte știu eu, condamnată pentru o infracțiune privind favorizarea infractorului, știu că această infracțiune nu-și are corespondență în legislația din Costa Rica. Ca atare, nu poate fi pusă în aplicare. Este și o prevedere în convenția internațională semnată de Costa Rica”, a precizat Rădulescu, conform Digi 24.

Loading...