SURSE – Tudorel Toader a revenit pe LISTA NEAGRĂ după raportul Comisiei de la Veneția


În Guvern este mare agitație, după raportul devastator al Comisiei de la Veneția pe Codul Penal și Codul de Procedură Penală. Surse guvernamentale ne-au explicat că acest raport a picat ca o ghiulea peste întreaga coaliție, asta pentru că Tudorel Toader, ministru al Justiției și membru al Comisiei de la Veneția, a dat asigurări că va rezolva situația cu membrii acestui for.

Surse din Guvern ne-au precizat că ”toți am stat calmi”, pentru că Tudorel Toader ne-a asigurat că va fi în regulă. Ministrul Justiției a mers în repetate rânduri la Comisia de la Veneția și, de fiecare dată, dădea asigurări că totul este bine.

Aceleași surse ne-au explicat că acesta a fost motivul pentru care Viorica Dăncilă și-a asumat, în discursul din fața Parlamentului European, respectarea avizului venit din partea Comisiei de la Veneția. Acum, după raportul devastator, Viorica Dăncilă este pusă cu spatele la zid și are probleme mari și va trebui să aleagă: fie își ține promisiunea făcută liderilor de la Bruxelles, fie va respecta cerințele lui Liviu Dragnea și va merge mai departe cu cele două coduri în forma actuală.

Situația nu este roz, iar Tudorel Toader ar putea fi scos țap ispășitor pentru toată această situație. Între timp, în coaliție se caută soluții pentru a se drege busuiocul, dar raportul Comisiei de la Veneția a operat chirurgical și a rupt întreaga retorică purtată de PSD-ALDE, în țară.

În noul context, Comitetul Executiv al PSD va fi cu atât mai interesant. Remanierile pregătite de Liviu Dragnea vor căpăta nuanțe proaspete, iar Tudorel Toader ar putea plăti inclusiv cu funcția.

Loading...