TENSIUNI în Coaliție! Tăriceanu aruncă BOMBA despre AMNISTIE ȘI GRAȚIERE. RĂSPUNSUL FERM care îl va revolta pe Dragnea

Călin Popescu Tăriceanu și-a exprimat poziția clară, în privința ordonanței privind amnistia și grațierea, în contextul în care Parchetul General a cerut urmărirea penală pe numele său, în dosarul Microsoft.

Șeful Senatului a declarat, miercuri seara, într-o intervenție telefonică la TVR 1 că nu poate fi de acord cu OUG pe aministie și grațiere, întrucât acest lucru ar putea să se considere că-l favorizează: „Eu nu pot să fiu de acord cu ideea că deciziile politice la care am un rol important sunt decizii care ar putea să mă favorizeze în așa fel încât să-mi creeze o vulnerabilitate în spațiul public. Știți foarte bine că în politică lucrăm nu cu realități, ci cu percepții. Percepția în legătură cu o astfel de decizie ar fi defavorabilă: „Uite ce fac politicienii! Politicieni se scapă pe ei de justiție!”. Deci, acesta este motivul pentru care eu m-am opus și vă spun că și în continuare mă voi opune, mai ales în condițiile actuale. Cu atât mai mult în condițiile actuale, nu pot să fiu de acord ca o astfel de decizie să se ia, pentru că voi fi acuzat că fac politică în interes propriu” a declarat liderul ALDE, în cadrul emisiunii România 9, de la TVR 1. „Sunt împotrivă și v-am explicat de ce. Există și alte modalități. E adevărat, nu putem lua cu penseta și să facem dreptate dosar cu dosar și de aceea am vorbit și cu ministrul Justiției și ne-am consultat, inclusiv în coaliție, care ar fi modalitățile prin care să putem să reparăm nelegalitățile, nedreptățile care s-au făcut și ministrul a venit cu acea variantă a unor recursuri extraordinare în dosarele în care s-a lucrat cu echipe mixte, cu ascultări ilegale de telefoane, astfel încât oamenii care se consideră nedreptățiți să-și poată căuta dreptatea în justiție”, a mai precizat Călin Popescu Tăriceanu.

Parchetul cere urmărire penală pentru Călin Popescu Tăriceanu. DNA a formulat o solicitare către ICCJ pentru urmărirea penală a șefului Senatului. ​ Tăriceanu a declarat, la Antena 3, că nu s-a făcut nicio plată către Microsoft în timpul mandatului său.

„Am văzut informațiile care s-au vehiculat în ultimele ore și pot să fac câteva precizări. Hotărârea de Guvern care a aprobat contractul de furnizare de licențe Microsoft a fost adoptată în 2004 înainte ca eu să devin Prim-Ministru. Pe timpul mandatului meu, Guvernul a dat o hotărâre în baza căreia să se facă inventarierea licențelor Microsoft având în vedere că licențele erau utilizate, nu se plătise contravaloarea lor și noi eram într-o situație de ilegalitate, practic, pentru că nu plătisem folosirea”, a declarat Tăriceanu.

Loading...