„TRĂDĂTORII vor MUȘCA ȚĂRÂNA!” AMENINȚAREA ÎNFIORĂTOARE a lui Putin pare că S-A ADEVERIT!

Recentul scandal legat de îmbolnăvirea suspectă a unui spion, la Londra, a readus în atenție o amenințare înfiorătoare la adresa spionilor făcută de Putin în 2010.
„Trădătorii vor mușca țărâna”, amenința atunci președintele Rusiei, Vladimir Putin.

„Credeți-mă! Acești oameni și-au trădat prietenii, camarazii de arme. Orice ar fi primit în schimb, se vor îneca cu cei 30 de arginți ai trădării”, a mai amenințat liderul de la Kremlin.

Declarația din 2010 a fost readusă la suprafață de BBC în noaptea în care s-a aflat despre otrăvirea agentului dublu Serghei Skripal și a fiicei sale Iulia, la Londra, fapt ce a alimentat speculațiile privitoare la implicarea Kremlinului în moartea spionului, potrivit Business Insider.
Vladimir Putin a făcut respectiva amenințare în anul în care Serghei Skripal, închis sub acuzația că a vândut britanicilor secrete rusești în schimbul sumei de 100.000 de dolari, a primit azil în Marea Britanie, în urma unui schimb de spioni între Rusia și Statele Unite.

Acum, Serghei Skripal și fiica sa Iulia se află la spital, în stare gravă, după ce au fost descoperiți în comă, pe o bancă, într-un centru comercial londonez. Cauzele îmbolnăvirii spionului rămân neclare, iar experții militari care anchetează cazul sunt de părere că cei doi ar fi fost otrăviți cu o combinație de thaliu și un metal greu.

Guvernul britanic tratează otrăvirea spionului și a fiicei sale ca pe o încercare de asasinare legată de Rusia, potrivit The Times.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov, a numit incidentul „o situația tragică”, dar a negat că ar avea vreo informație cu privire la acest caz și a adăugat că Rusia este gata să coopereze cu anchetatorii, dacă i se va cere acest lucru.

Ambasada rusă de la Londra i-a acuzat pe jurnaliștii britanici de defăimare a Rusiei prin aceste sugestii privitoare la implicarea Kremlinului.

În ciuda acestor dezmințiri, ministrul de Externe britanic Boris Johnson a amenințat că va răspunde dur dacă se va demonstra vreo implicare a Rusiei. Poliția antiteroristă din Marea Britanie, care anchetează otrăvirea agentului dublu și a fiicei sale, nu a declarat încă incidentul ca fiind unul de terorism, dar a anunțat că problema este încă deschisă pentru orice se va întâmpla.

Sursa:evz.ro

Loading...