TRAGEDIA din MUNTII URAL,un MISTER. Cei noua SCHIORI MORTI ar fi VICTIMELE EXTRATERESTRILOR!

 

 Accidentul din Munții Ural este considerat unul dintre cele mai ciudate mistere din istorie. Moartea a nouă schiori ridică în continuare suspiciuni deoarece investigatorii ruși au clasat cazul, fără a stabili cum au murit oamenii. Chiar și la zeci de ani distanță, nimeni nu a reușit să afle de ce tinerii aveau trupurile zdrobite și de ce exista radioactivitate în zona în care au fost descoperite. Unul dintre motivele vehiculate ar fi fost ca schiorii să fie fost „atacați” de extraterești.

Potrivit St. Petersburg Times, grupul format din studenți și absolvenți ai Universității Tehnice de Stat din Ural a fost condus de Igor Dyatlov (foto). Tânărul de 23 de 23 de ani a organizat excursia pe data de 28 ianuarie 1959, pentru a explora pantele muntelui Ortoten din partea nordică a Uralilor. Yuri Yudin este , singurul supraviețuitor al expediției deoarece s-a îmbolnăvit chiar înainte ca echipa să ajungă într-un sat. Ceilalți nouă și-au continuat călătoria, după cum rezultă din fotografiile recuperate de investigatori.

Schiorii și-au instalat tabăra pe panta unui munte de lângă Ortoten, cunoscut drept „muntele morților” de localnicii tribului indigen Mansi. Grupul s-ar fi putut adăposti într-o pădure aflată la un kilometru și jumătate distanță, însă Dyatlov ar fi decis să campeze pe panta muntelui. Cel puțin asta a mărturisit Yuri Yudin, singurul supraviețuitor al expediției.
Schiorii ar fi trebuit să se întoarcă pe 12 februarie. Alarma s-a dat opt zile mai târziu, iar echipele de salvare a găsit tabăra pe 26 februarie.

Investigatorii sovietici au consemnat faptul că pânza corturilor ar fi fost tăiată din interior. În zonă au fost descoperite urmele de pași a opt sau nouă oameni care ar fi mers desculți sau în șosete sau ar fi alertat prin zăpada înaltă până la brâu. Halucinant este că nu s-au găsit probe ca aceștia să fi fost atacate de alte persoane.

Accidentul din Munții Ural, provocat de extraterești?

Straniu este faptul că hainele acestor oameni erau radioactive. Lev Ivanov, șeful investigațiilor, a fost cel care a observat radioactivitatea corpurilor și a spus că aparatul Geiger a măsurat un nivel ridicat de radiații în zona în care era instalată tabăra.

Mai mult, oficialii sovietici i-au cerut închiderea cazului, cu toate că mai multe rapoarte confirmau apariția unor „sfere zburătoare luminoase” în zonă în februarie și martie 1959.

„Și atunci, și acum, sunt de părere că acele sfere zburătoare luminoase au legătură directă cu moartea membrilor grupului,” a spus Ivanov ziarului kazah Leninsky Put.

De altfel, un alt grup de studenți care a instalat tabăra la 50 de kilometri distanță de schiorii găsiți morți a raportat apariții bizare. Unul dintre tineri a văzut „un corp de formă circulară care zbura deasupra satului dinspre sud-vest spre nord-est. Discul strălucitor era de mărimea unei luni pline și era înconjurat de o aură albăstruie. Aura strălucea uneori puternic, ca un trăznet. Când corpul a dispărut după linia orizontului, cerul a rămas luminat în zona aceea timp de mai multe minute”.

Ținând cont de radioactivitate și apariția corpurilor bizare, este posibil ca grupul de schiori să fi ajuns într-o zonă de teste a armatei sovietice. Nimeni nu a reușit să afle ce le-a cauzat traume membrilor grupului.

Misterul a rămas în continuare nerezolvat deoarece Lev Ivanov, care a condus investigațiile, a murit între timp.

Sursa:libertatea.ro

Loading...

Lasă un răspuns