TRAGEDIE FEROVIARA. Cel putin 4 MORTI si 100 de RANITI dupa ce un TREN a DERAIAT. Se pare ca MAI MULTI ROMANI s-ar afla intre VICTIME


Tragedie feroviară lângă Milano. Sunt cel puţin patru morţi şi 110 răniţi, dintre care zece grav, după ce un tren regional a deraiat joi dimineaţa în apropiere de Milano, a anunţat un responsabil al serviciilor de urgenţă, relatează AFP.

UPDATE 12:00 Sunt cel puțin 4 morți, 5 răniți grav și peste 100 răniți, potrivit unei ultimi informări date de TGcom24.

UPDATE 11:10 Bilanţul victimelor tragediei feroviare de la Milano este în creştere, anunţă autorităţile locale pentru presa internaţională.

‘Sunt între trei şi cinci morţi în accident din câte ştim în acest moment’, a declarat un oficial al pompierilor pentru Reuters.

UPDATE 11:00 Ministerul Afacerilor Externe face verificări după ce în presă au apărut informaţii potrivit cărora mai mulţi români s-ar regăsi între cei victimele tragediei feroviare din Milano, transmite un comunicat de presă.

În urma deraierii trenului, produsă din motive deocamdată necunoscute în apropierea marii metropole din nordul Italiei, două persoane au murit, zece au fost rănite grav şi alte o sută au suferit răni uşoare, a declarat Cristina Corbetta de la serviciile de urgenţă din Milano, pentru Sky TG24.

Compania feroviară Ferrovie dello Stato a anunţat într-un comunicat că un tren regional, operat de Trenord, a deraiat la gara Pioltello Limito, situată la aproximativ 40 de kilometri de Milano, fără să ofere informaţii despre eventuale victime.

Traficul feroviar a fost oprit în ambele direcţii. Cel puţin două vagoane au ieşit de pe şine, dar au rămas pe roţi, uşor înclinate. Salvatori au intervenit cu prudenţă şi au ajutat pasagerii să iasă din tren. Carabinierii au confirmat că două persoane au murit, zece au fost rănite grav, iar alte zeci rănite uşor.

Acesta este ultimul incident implicând sistemul feroviar italian învechit. În 2016, 23 de persoane au murit după ce două trenuri au intrat în coliziune într-o livadă de măslini, în Puglia (sud-est). În 2009, 32 de persoane au murit după ce un tren de marfă care transporta gaz petrolier lichefiat a deraiat şi a explodat la Viareggio, în regiunea Toscana (centru).

Sursa: Agerpres , News.ro,observator.tv

Loading...

Lasă un răspuns