TRANŞATĂ CU ZECI DE LOVITURI de cuţit. Crima a şocat România şi Europa. DIICOT a preluat cazul. Breaking news

O tânără ucisă în mod sălbatic și îngropată într-o pădure a condus la descoperirea unei vaste rețele de traficanți de persoane și proxenți români care acționa pe teritoriul Elveției. Adevărate orori au ieșit la iveală în urma unei anchete comune a DIICOT și a autorităților judiciare din Cantonul Vaud.

Cazul unei tinere românce, ucisă pe 30 noiembrie 2016, a condus la o anchetă de amploare a autorităților elvețiene. Fata a fost ucisă de către un client, prin aplicarea a 26 de lovituri de cuțit, cadavrul acesteia fiind transportat și abandonat într-o pădure din apropierea orașului francez Becanson, situat la granița cu Elveția.

După descoperirea macabră, autoritățile judiciare din Cantonul Vaud, Elveția, au stabilit că este vorba despre o tânără din România care era exploatată sexual de o rețea de proxeneți. Cercetările ulterioare au condus la descoperire unei vaste rețele de proxeneți, majoritatea din Câmpulung, județul Argeș. Cazul a ajuns în atenția DIICOT care, la data de 16.01.2019, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Pitești au efectuat unsprezece percheziții domiciliare pe raza județelor Argeș și Maramureș, la locuințele a nouă suspecți, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și proxenetism. Simultan, au fost efectuate două percheziții domiciliare de către autoritățile judiciare din Cantonul Vaud, Elveția.DIICOT precizează că, în perioada octombrie 2016 – octombrie 2017, suspecții au racolat prin inducere în eroare, folosind metoda loverboy, zece tinere cu o situație materială precară. Fetele au fost transportatet în orașul Lausanne, Elveția, unde au fost constrânse să se prostitueze stradal, chiar și în condiții de ger extrem ori atunci când aveau probleme de sănătate.

Majoritatea proxeneților, care le supravegheau permanent, deveneau agresivi atunci când erau nemulțumiți de sumele de bani câștigate de prostituate, pe care și le însușeau în cvasitotalitate, ori atunci când considerau că acestea petrec prea mult timp cu un client. Printre fetele exploatate se afla și o tânără care a fost cumpărată de trei dintre proxeneți de la un tânăr care o recrutase prin metoda loverboy. Șocant este că, în urma cercetărilor efectuate, anchetatorii au stabilt că membrii grupului au obținut peste 2 milioane de euro prin exploatarea tinerelor.

Un număr de 23 de persoane au fost conduse la audieri, iar pentru probarea activității infracționale au fost organizate întâlniri de coordonare la sediul Eurojust, Haga, precum și în Elveția și în România, împreună cu autoritățile judiciare din Elveția, în urma cărora a fost încheiat un Acord de Echipă Comună de Anchetă.

Loading...