Toti stim cat de greu este sa mentii hainele albe ca noi. Oricat de atent ai fi, oricat de bine le-ai spala, hainele dupa mai multa vreme, capata o culoare galbuie de care scapi cu greu. Adesea apelam la chimicalele din comert, acele produse parfumate dar care sunt atat de nocive in contact cu mediul inconjurator.

Pe de o parte, sunt utile pentru ca actioneaza in scurt timp, inlaturand urmele de pe hainele albe. Unele mai scumpe, altele mai ieftine, toate au un aspect negativ, acela ca sunt toxice si dupa o perioada de timp, urmarile negative lasate chiar si pe haine vor fi vizibile. Astfel, materialul se va distruge mult mai repede.

OTETUL ALB

Este unul dintre putinele produse care reusesc, in mod natural, sa transforme hainele, facandu-le mai moi si mai pufoase. Daca aveti gulerul patat, de exemplu, dati cu otet pe pata apoi lasati sa treaca o ora pana sa spalati haina.

VEZI SI:De ce lacrimam? O intrebare la care este dificil de raspuns

BICARBONAT DE SADIU

Acesta este eficient in indepartarea petelor dar si pentru redobandirea albului imaculat. Se adauga peste detergent in masina sau direct pe pete dar nu inainte de a se amesteca cu lamaie.

ZEAMA DE LAMAIE

Desi ati spalat hainele de curand, nu ati reusit sa scapati de culoarea inchisa. Iata care este solutia!
Fierbeti putina apa peste care adaugati zeama de lamaie. Lasati se sa raceasca si puneti peste pata. Adaugati putin detergent lochid si spalati bine. Rezultatul va fi multumitor.

LAPTELE

Se foloseste mai ales pentru spalarea hainelor delicate, din bumbac delicat, care sunt predispuse la distrugere in masina de spalat sau din cauza temperaturii necorespunzatoare.

VEZI SI:Ce dau parintii copiilor dar nu stiu ca fac MAI MULT RAU

Loading...
loading...