TRUCURI PENTRU O FRIPTURA GUSTOASA PE ARAGAZ

Gustul unei fripturi nu se compara cu alte mancaruri grase sau care necesita mult timp de preparare. Uneori, desi faci tot ce iti sta in putinta sa o faci gustoasa, iese prea uscata, prea crocanta sau la polul opus, nefacuta.

Exista cateva reguli in bucatarie, de care trebuie sa tii cont daca vrei sa faci cea mai gustoasa carne pe aragaz.

Incearca si: Legume gratinate cu usturoi

1.Nu pune carnea in tigaie prea repede

Ai rabdare sa se incinga, apoi adauga uleiul. Asteapta putin si abia dupa adauga carnea. Daca o pui prea devreme, se va lipi si va prinde crusta inainte sa se faca in interior.

2. Intorci carnea prea devreme?

Poate, cea mai frecventa greseala in bucatarie, este intoarcerea fripturii prea devreme. Riscam sa descoperim ca in interior este nefacuta desi la exterior a prins o culoare maronie.

3. Cand intorci nu trebuie sa infigi furculita in carne

In momentul in care infigeti furculita in carne pentru a o intoarce, tot sucul gustos iese din carne. Incepe sa se usuce si culoarea devine tot mai inchisa in ciuda faptului ca focul este la fel de puternic ca inainte.

4. Pui condimente prea multe peste carne chiar cand este in tigaie?

Gresesti pentru ca toate condimentele vor arde uleiul, gustul fiind amar. Este mai bine sa pui doar putin si cand este gata sa adaugi condimentele.

5. Lasa carnea intr-un bol dupa ce o faci

Ideea este sa pui un capac peste carne pentru a se inmuia crusta. Poti adauga condimente iar dupa ce vrei pune capacul, savoarea se va accentua, formandu-se un fel de vid.

VEZI SI:CEA MAI BUNĂ SALATĂ DE CARTOFI DIN LUME. Încearc-o și ne vei da dreptate

Loading...