ULTIMA METODA de INSELACIUNE: „SCHIMBAREA BANILOR”. Deja sunt VICTIME


În județul Caraș-Severin polițiștii caută un bărbat care a înșelat un bătrân cu aproape 14.000 de lei. Bătrânul le-a spus oamenilor legii că bărbatul care l-a păcălit l-a convins că are bani vechi și că nu-i mai poate folosi. Necunoscutul s-a folosit de știrea legata de schimbarea banilor si s-a oferit să-l ajute să-i schimbe.

„Polițiștii s-au deplasat de îndată la fața locului, iar în urma cercetărilor efectuate au stabilit că bătrânul a fost abordat pe o stradă din apropierea locuinței sale din Caransebeş, de un bărbat necunoscut. Intrând în discuție cu acesta, bătrânul i-a spus că are nevoie de un instalator întrucât are probleme la coloana de apă. Bărbatul necunoscut s-a oferit să-l ajute, fiind invitat în curtea locuinței.

Ulterior, acesta a simulat o convorbire telefonică cu un instalator, asigurându-l pe bătrân că va veni cineva într-o oră pentru a remedia problema”, informează polițiștii din Caraș-Severin.

Bărbatul i-a zis bătrânului că el a fost director la o bancă și știe că în noaptea respectivă „se vor schimba banii”.

„Crezându-l, bătrânul l-a invitat în locuință şi i-a înmânat toți banii pe care îi avea: 13.800 de lei, pentru a-i spune dacă mai sunt valabili. După ce i-ar fi examinat, necunoscutul i-a spus că nu mai sunt valabili şi că trebuie schimbați la o bancă, oferindu-se să îl ajute.

Bătrânul a acceptat, mergând în altă încăpere pentru a se schimba de haine. În acest timp, bărbatul necunoscut i-a spus că pleacă înainte şi îl așteaptă la o agenție bancară”, mai relatează polițiștii.

Hoțul a profitat de faptul că au apărut pe piață noi bani, cu stema României modificată. Reprezentanții Băncii Naționale au transmis că banii vechi vor fi scoși periodic din circulație și înlocuiți cu noii bani cu stema schimbată.

Sursa: stireazilei.com

Loading...

Lasă un răspuns