Ultima oră. Adio Dragnea! A fost înjurat în locul SFANT al PSD. „Comitet” pentru înlocuirea sa

Câțiva dintre cei mmai puternici lideri ai Partidului Social Democrat (PSD) nu s-au sfiit să critice în termeni mai mult sau mai puțini clari actuala conducere a partidului. Totul s-a petrecut în județul cu cele mai bune rezultate pentru PSD la ultimele trei rânduri de alegeri, unde lideri importanți au venit să îl susțină pe un dușman declarat al lui Dragnea.

Liviu Dragnea îşi atrage din ce în ce mai multe duşmănii în propriul partid.

De data aceasta, lucrurile par foarte seriose. Liderul social democraţilor va trebui să se lupte nu doar cu Gabriela Firea, mai nouă în partid şi bănuită ca fiind susţinută inclusiv de structuri cu care PSD clamează că se războieşte, dar şi cu o parte dintre baronii ocali, adică tocmai cei care l-au pus în fruntea partidului.

Alegerile din PSD Giurgiu, la rândul lor caracterizate de mai multe şicane între susţinătorii lui Dragnea şi cei care sunt de partea preşedintelui interimar Nicolae Bădălau, au constituit o ocazie de a se manifesta pentru duşmanii de la centru ai actualului şef PSD.

La Giurgiu au fost şi au arătat că se înţeleg perfect şi Mihai Tudose, fost premier demis cu certuri nde Dragnea, dar şi Paul Stănescu, vicepremier şi puternic baron de Olt şi Codrin Ștefănescu, poate cel mai vocal purtător de mesaje din partid.

Ei au ţinut discursuri de susţinere a lui Bădălău, alt mare adversar al lui Dragnea, dar nu au ezitat nici să îl atace mai direc sau mai subtil pe Dragnea. La Giurgiu, Bădălău a fost acuzat de deputatul Răzvan Cuc şi de primarul municipiului Nicolae Barbu că a convocat ilegal alegerile, iscându-se astfel un conflict deschis.
Vicepremierul Paul Stănescu şi peste 20 de lideri judeţeni au discutat despre o posibilă acţiune de retragere a sprijinului politic pentru preşedintele PSD, Liviu Dragnea, au declarat joi, pentru Mediafax, surse participante la discuţii.

Printre liderii judeţeni participanţi la discuţii se numără şi preşedintele interimar PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, potrivit surselor citate de agenţia Mediafax.

Împotriva lui Dragnea a întors armele şi Marian Neacşu, secretarul general al PSD, au declarat pentru G4Media surse din partid. Printre motivele principale ale schimbării radicale de poziţie se numără neîncrederea în promisiunile lui Liviu Dragnea că o va pune pe lista de candidaţi la europarlamentare pe protejata sa, Silvia Claudia Mihalcea.

Conform informaţiilor ProTV, mai mulţi lideri PSD pregătesc şi o scrisoare prin care să ceară convocarea Comitetului Executiv Naţional.

Scrisoarea liderilor social-democraţi şi cererea de convocare a CEx ar putea fi depuse în zilele următoare.

Loading...