Tribunalul Suceava a admis, vineri după-amiază, propunerea Parchetului de arestare preventivă pentru 30 de zile a lui Ioan Beșa, față de care s-a pus în mișcare acțiunea penal de ultraj cu referire la infracțiunea de omor, el fiind suspectul reținut pentru uciderea agentului șef de poliție transporturi feroviare Sorin Vezeteu pe peronul Gării Suceava, informează agerpres.ro.

Decizia Tribunalului Suceava poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunțare.

Potrivit procurorilor, joi, în jurul orelor 21,30, aflat într-un loc public din municipiul Suceava, respectiv stația CFR Suceava și având asupra sa un cuțit având lungimea totală de 23 cm, cu lama de 13 cm și mânerul de 10 cm, Ioan Beșa din satul Mironu, comuna Valea Moldovei, a exercitat cu intenție acte de violențe grave și repetate asupra unui agent șef de poliție din cadrul SJPT Suceava — PPTF Suceava Nord, aflat în exercitarea atribuțiunilor de serviciu aplicându-i multiple lovituri cu cuțitul în zone vitale ale corpului, cauzându-i leziuni grave ce în scurt timp au condus la decesul acesteia.

Ioan Beșa a fost reținut vineri dimineață pentru infracțiunea de ultraj cu referire la infracțiunea de omor.

Potrivit primelor date ale anchetei, tânărul a coborât dintr-un tren și l-a atacat pe la spate pe polițist, provocându-i mai multe răni la gât și corp.

Un echipaj al SAJ Suceava a intervenit imediat în zonă și a încercat resuscitarea polițistului, fără succes, fiind declarat decesul.

Potrivit surselor oficiale, agresorul s-a întors recent din Spania, unde a fost o perioadă încarcerat pentru fapte cu violență.

Polițistul Sorin Vezeteu avea 38 de ani, tată a doi copii minori.

Sursă: agerpres.ro

Nu rata promotiile! VEZI ULTIMELE OFERTE DE LA eMAG! Click aici!

Loading...