ULTIMA ORA. FURTUNILE VIOLENTE din VESTUL TARII s-au soldat cu 8 MORTI si 67 de RANITI, date confirmate de Secretarul de Stat in MAI, RAED ARAFAT

Furtunile violente au lovit toată zona de vest a țării, provocând 8 morți și aproape 100 de răniți dar și importante pagube materiale. Mai multe drumuri sunt închise, 5 trenuri sunt blocate din cauza unui acoperiș prăbușit peste rețeaua de contact din zona Timișoara Nord, iar zeci de localități și cartiere au rămas fără curent electric.

UPDATE 20.25: Numărul morţilor în urma furtunii care avut loc în Vestul ţării a ajuns la opt, a confirmat secretarul de stat în MAI Raed Arafat. „Din păcate, s-a confirmat. Mai sunt doi decedaţi la Bistriţa. Sunt opt decedaţi. Deci cinci la Timişoara, unu la Arad şi doi la Bistriţa”, a spus secretarul de stat.

UPDATE 20.20 –  Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis duminică o nouă atenţionare nowcasting Cod galben de furtună, valabilă în cinci judeţe din Transilvania, Banat şi Oltenia. Potrivit meteorologilor, până la ora 20:30, în localităţi din judeţul Vâlcea se vor semnala intensificări de scurtă durată ale vântului, frecvente descărcări electrice, averse de ploaie care vor cumula izolat 15-20 l/mp, izolat grindină de mici dimensiuni.

UPDATE 20:10 – Echipele feroviare intervin la această oră pe patru secţii de cale ferată pentru remedierea deranjamentelor produse de vremea nefavorabilă: Timişoara – Caransebeş; Apahida – Aleşd; Ilva Mică – Vatra Dornei; Deda-Topliţa – Gheorghieni.

UPDATE 20.05 – 7 morți și 62 de răniți sunt raportați oficial de autorități, ca bilanț provizoriu dat de ISU. Trenul Interegio 1645 Bucureşti-Târgu Mureş, a fost oprit, duminică seara, între localităţile Stânceni şi Lunca Bradului, în Defileul Topliţa-Deda, din cauza a doi brazi doborâţi de vânt pe calea ferată.

UPDATE 19.15: Numărul răniţilor în furtuna de duminică ajunşi la Spitalul Judeţean Timişoara a ajuns la 30, dar medicii estimează că va creşte în continuare. „Avem 30 de victime cu traumatisme la diferite nivele ale corpului, membre, torace, capului. Mai gravă este starea unui copil care ne-a fost transferat de la Spitalul de Copii ‘Louis Ţurcanu’. Ne aşteptăm ca numărul victimelor să crească, întrucât vor urma reparaţii la acoperişuri”, a declarat duminică dr. Mihai Grecu, şeful Unităţii Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Timişoara.

UPDATE 19:00 – Zeci de turişti sunt blocaţi în zona gheţarului de la Scărişoara, în Munţii Apuseni, drumul de acces fiind blocat în urma furtunii care a doborât mai mulţi copaci, informează reprezentanţii ISU Alba.

UPDATE: 18.40: Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj prin Administrația Prezidențială, „Sunt profund marcat de evenimentele dramatice care au avut loc în cursul acestei zile în vestul ţării, unde, în urma unor furtuni puternice, mai multe persoane şi-au pierdut viaţa, alte zeci au fost rănite şi s-au înregistrat daune materiale semnificative. Transmit condoleanţe familiilor îndoliate şi multă sănătate tuturor celor care au fost răniţi în aceste tragice circumstanţe. Autorităţile au obligaţia să ia toate măsurile necesare pentru a gestiona cât mai eficient această situaţie de criză.”

Sursa;evz.ro

Loading...

Lasă un răspuns