Ultima oră. Marea Neagră fierbe. Rușii au scos navele de război

Prezența unei nave americane în portul Constanța a stârnit îngrijorarea Rusiei, care a luat deja măsuri de protecție. Evenimentele tensionate din Marea Neagră și nu numai devin din ce în ce mai frecvente.

Nava americană de desant USS Fort McHenry a intrat în Marea Neagră şi face o vizită la Constanţa, înainte de a participa la o serie de activităţi împreună cu Fregata „Regele Ferdinand”, notează Realitatea.net.

Mişcarea, care vine la puţin timp după incidentul ruso-ucrainean din Strâmtoarea Kerci, este monitorizată cu atenţie de Rusia.

Sosirea navei la Constanţa a fost anunţată oficial luni. ”În perioada 07-10 ianuarie, nava americană de desant „USS Fort McHenry” (LSD-43) face o vizită în portul Constanţa şi va staţiona timp de trei zile la Terminalul „Pasagere”.

Pe timpul escalei, conducerea Comandamentului Flotei va primi vizita reprezentanţilor navei SUA, iar un detaşament de militari de la Regimentul 307 Infanterie Marină va desfăşura o vizită de documentare la bordul navei americane.

După plecarea din port, joi, 10 ianuarie, nava de desant „USS Fort Mc Henry” şi Fregata „Regele Ferdinand” vor executa o serie de activităţi de instruire comune, în apele teritoriale ale României şi în apele internaţionale ale Mării Negre”, a anunţat Statul Major al Forţelor Navale Române.Rusia a detaşat rapid o navă pentru a monitoriza mişcările USS Fort McHenry. ”Nava de patrulare Pitlivi derulează activităţi complexe pentru a controla acţiunile navei de transport USS Fort McHenry”, a precizat Ministerul Apărării de la Moscova.

Loading...