ULTIMA ORA. MINISTRU ARESTAT. Au loc PERCHEZITII la SEDIUL GUVERNULUI REGIONAL

Poliția spaniolă l-a arestat pe ministrul adjunct al Economiei, în urma unor raiduri în această dimineață, în contextul referendumului pentru independență, anunțat pentru 1 octombrie, dar interzis de autoritățile spaniole.

Raiduri la ministere

Polițiștii l-au arestat pe ministrul adjunct al Economiei din regiunea catalană, Josep Maria Jove, azi, în cadrul unor raiduri la mai multe birouri guvernamentale, au declarat surse din guvernul regional, conform The Telegraph.
Poliția a percheziționat birourile ministerelor locale ale Economiei, Internelor, Afacerilor Externe, Bunăstării, Telecomunicațiilor și Taxelor, au spus sursele.

Madridul a declanşat anchete pe toate direcţiile pentru a împiedica organizarea unui referendum privind autodeterminarea, care a fost interzis de justiţie, relatează AFP, citată de Agerpres. „Poliţia militară spaniolă a intrat în birourile guvernului Cataloniei”, a anunţat un purtător de cuvânt al Generalitat (executivul catalan), care a precizat că percheziţiile se desfăşoară la departamentele Economic şi Externe şi la cabinetul şefului executivului catalan. În acelaşi timp, Garda Civilă a arestat un înalt responsabil local, mâna dreaptă a vicepreşedintelui Cataloniei, ai cărei lideri sunt hotărâţi să organizeze un referendum interzis de justiţie.

Mai exact, a fost arestat Josep Maria Jove, director general pentru politici sectoriale al vicepreşedinţiei Generalitat.

Aceste percheziţii intervin în timp ce operaţiunile poliţiei s-au intensificat de la sfârşitul săptămânii trecute, cu numeroase confiscări de materiale electorale, inclusiv afişe şi propagandă electorală.

Garda Civilă a anunţat marţi că a confiscat 45.000 de convocări destinate membrilor secţiilor de votare în perspectiva referendumului prevăzut pentru 1 octombrie şi considerat anticonstituţional de către Curtea Constituţională a Spaniei.

Un parlamentar pro-independență a scris pe Twitter: „Este o lovitură de stat. Arestări ilegale și percheziții. Ei vor să ne fure democrația, dar nu vor reuși. Vom vota în 1 octombrie”.

Manifestanții au strigat „Independență” și „Vom vota!”. 

Jové, secretarul general al afacerilor economice, consilier al vicepreședintelui catalan, s-a aflat printre cei reținuți, se pare pentru că are legătură cu lansarea unor pagini web legate de referendum. Miniștrii catalani urmează să participe la o ședință de guvern de urgență.

Polițiștii și autoritățile judiciare nu au dat detalii despr operațiune spunând că judecătorul a dat un ordin secret în acest sens.

Sursa:evz.ro

Loading...

Lasă un răspuns