ULTIMA ORA. SCHIMBARI RADICALE pentru TOTI ANGAJATII! Modificari fara precedent in CODUL MUNCII

Guvernul Tudose a pus în dezbatere publică un proiect de Hotărâre ce va schimba radical Codul Muncii. Acesta este strâns legat de o faimoasă Ordonanță de Urgență ce a intrat în vigoare din luna august, dar datorită anumitor aspecte nu a putut fi aplicată.

Potrivit stiripesurse.ro, proiectul reprezintă un pas legislativ foarte important ce va face operabile toate schimbările dure aduse în august Codului Muncii.

În acest context, Executivul a pus în dezbatere publică un proiect de Hotărâre privind registrul general de evidenţă a salariaţilor care face operabile toate schimbările dure aduse în august Codului Muncii. Schimbările făceau referire la modalitatea de angajare și la numeroase sancțiuni pentru angajatori.

Astfel, amintim câteva dintre faptele ce pot fi sancționate cu amendă:
– primirea la muncă a unei persoane fără transmitere raportului de muncă în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii angajatului în baza unui contract individual de muncă.

– refuzul de a pune la dispoziţia inspectorului de muncă documentele care au stat la baza înscrierilor efectuate în registru;

Constituie contravenţie și se sancţionează cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei completarea registrului cu date eronate sau incomplete, potrivit bugetul.ro.

Constituie contravenție și se sancţionează cu amendă de la 2.000 lei la 5.000 lei încălcarea obligaţiei de a păstra dosarul personal la sediul angajatorilor sau, după caz, la sediul secundar, care are delegată competenţa încadrării personalului prin încheierea de contracte individuale de muncă.

Loading...

Lasă un răspuns