Fostul şef al Securităţii, din timpul regimului comunist, Tudor Postelnicu a murit sâmbătă, în urma unei lungi suferinţe, au anunţat apropiaţi ai familiei. Postelnicu suferea de mai multe afecţiuni, cărora nu le-a mai putut face faţă în ultimele luni, căzând la pat, după cum anunţa chiar soţia lui, Maria Postelnicu, la începutul acestui an. 

Tudor Postelnicu s-a născut la data de 13 noiembrie 1931. A fost şeful Securităţii în timpul dictaturii lui Nicolae Ceauşescu, din anul 1978, până în 1987. Ulterior, până la căderea regimului comunist în decembrie 1989 a ocupat funcţia de ministru de Interne. Este considerat unul dintre comuniştii de frunte ai perioadei comuniste. Era, de altfel, apropiat al familiei prezidenţiale.

În februarie 1990, Postelnicu a fost judecat alături de Emil Bobu, Manea Manescu şi Ion Dinca, fiind în cele din urmă condamnat la închisoare pe viaţă şi confiscarea averii, pentru genocid. Replica sa la acel moment a rpmas în analele istoriei: „Am fost un dobitoc!”

Ulterior, la recurs, incadrarea i s-a schimbat in „omor deosebit de grav”, primind 14 ani de detentie, din care a executat doar 7.

De la momentul eliberării, Postelnicu şi-a trăit foarte discret bătrâneţile, alături de soţia sa, Maria, într-un apartament aflat chiar în apropierea Guvernului.

După o viaţă marcată de anii de detenţie, Tudor Postelnicu nu a fost scutit de bolile bătrâneţii, trăind zile cumplite în ultimele luni. Soţia sa confirma la începutul anului starea de sănăatte foarte şubredă a fostului comunist.

Este foarte, foarte rau! Acum nici nu se mai ridica din pat, nici nu vreti sa stiti prin ce trece! Nici nu stiu ce sa mai fac!”, declara, vizibil afectată, în urmă cu câteva luni, Maria Postelnicu.

Bolile batranetii l-au ajuns insa pe amicul lui Ceausescu, care traieste la 85 de ani, cat are astazi, niste zile cumplite. De altfel, sotia lui Postelnicu ne-a confirmat starea foarte precara de sanatate a barbatului ei: „Este foarte, foarte rau! Acum nici nu se mai ridica din pat, nici nu vreti sa stiti prin ce trece! Nici nu stiu ce sa mai fac!”, ne-a declarat vizibil afectata Maria Postelnicu.

Sursa:observator.tv

Loading...
loading...