ULTIMA ORA: PERICOL de EXPLOZIE pe DN25 – Cisterna plina cu GPL rasturnata. Un SAT intreg a fost EVACUAT

ISU a decis să evacueze peste 100 de locuitori ai satului Traian, afla tîn imediata vecinătate a păşunii pe care a fost izolată autocisterna. Intervin 4 autospeciale de stingere. „Va informăm că pe DN25, in localitatea Traian, județul Galați a fost oprită circulația rutieră, ca urmare a faptului că, șoferul unei cisterne care transporta GPL, a observat ca are scurgeri de gaze. De asemenea s-a luat decizia evacuării a 150 de persoane din localitatea Traian, din locuinţele aflate în imediata apropiere a cisternei cu GPL. Totodată, circulaţia feroviară în zonă a fost oprită, la kilometrul 22, pe Relaţia de cale ferată 704 Galaţi – Tecuci.
Recomandam tuturor cetățenilor sa respecte indicatiile autorităților aflate la fata locului.”, sună comunicatul Poliţiei.

Duminică, o cisternă încărcată cu GPL a provocat un incident pe DN25 între oraşele Galaţi şi Tecuci. În dreptul localităţii Traian, una dintre supapele cisternei s-a stricat, iar gazul a început să iasă din rezervor. Deoarece exista riscul producerii unei explozii, şoferul a oprit autospeciala şi a sunat la 112.

La faţa locului s-au deplasat două autospeciale ale ISU Galaţi.

VEZI SI: EXPLOZIV. LIDERII LUMII-FATA in FATA. Intalnire CRUCIALA care ar putea schimba CURSUL ISTORIEI

Prima măsură a pompierilor a fost să scoată autocisterna de pe drumul naţional. Autospeciala a fost dusă pe câmp, la circa un kilometru distanţă de şosea şi de casele din localitatea Traian.

”Cisterna a fost scoasă de pe DN 25 şi dirijată pe o păşune, la o distanţă de un kilometru de şosea şi de zona locuită, accesul fiind restricţionat în zonă. La faţa locului au ajuns două autospeciale de pompieri şi acţionează preventiv. Potrivit procedurilor, în asfel de cazuri se instituie o zonă de siguranţă în jurul cisternei, după care se analizează posibilitatea de transvazare, adică trecerea combustibilului în altă cisternă, sau de purjare, ceea ce înseamnă eliberarea controlată în atmosferă a gazelor, dacă nu se poate transvaza în condiţii de siguranţă combustibilul”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă.

Intervenţia pompierilor este periculoasă în condiţiile în care în apropiere se află calea ferată. Orice scânteie produsă de un tren ar fi putut provoca o explozie. (sursa)

Loading...

Lasă un răspuns