ULTIMA ORA. POLITISTII sunt in PRAGUL REVOLTEI dupa uciderea colegului lor. Cititi amanunte,in continuare

Prea mulţi poliţişti în birouri şi prea puţini în stradă. Mii de oameni în uniformă sunt în pragul revoltei, după moartea poliţistului din Suceava. Nu mai vor să tacă şi să rabde. Au venit la Bucureşti şi s-au întâlnit cu ministrul de Interne şi cu premierul. Spun că de prea mulţi ani sunt trimişi în misiuni cu mâinile goale, fără veste de protecţie, cu pistoale care nu nimeresc ţinta şi cu maşini fără frâne. Premierul le-a promis un statut nou, maşini de intervenţie şi angajarea a peste 20 de mii de poliţişti.

Lângă sicriul colegului ucis în gara Burdujeni, poliţiştii îi cer ministrului de Interne măsuri imediate. Sunt taţi care pleacă în misiuni şi vor să se întoarcă în viaţă acasă. Sorin Vezeteu n-a mai apucat să-şi vadă copiii. A fost ucis în 50 de secunde, cu 40 de lovituri de cuţit, de un tânăr care ura uniforma. Lovitura în inimă i-a fost fatală. Poliţistul era singur în misiune, nu avea vestă de protecţie şi nici staţie prin care să ceară ajutor.

Sunt ani întregi de când poliţiştii sunt trimişi pe stradă cu mâinile goale. Şi cu dotări vechi de decenii.

A aflat şi ministrul de Interne cât de pregătiţi şi echipaţi sunt poliţiştii, la înmormântarea eroului din Suceava.

„Anul ăsta am făcut o singură tragere. Nu suntem antrenaţi. Nu suntem pregătiţi. Asta e realitatea din teren, doamna ministru!”, spune, revoltat, un poliţist.

Ministrul de Interne şi premierul s-au întâlnit azi cu sindicatele.

20 de mii de poliţişti ar trebui angajaţi imediat. Cei mai mulţi, probabil, din rândul absolvenţilor. Şi tot imediat vor fi cumpărate 10 mii de maşini de intervenţie.

Sindicatele aşteaptă un nou statut al poliţistului şi îmbunătăţirea dotărilor, în cel mult două luni. Altfel, vor ieşi în stradă. Schimbările ar putea începe chiar din gara Burdujeni, unde a murit la datorie Sorin Vezeteu. Pe peron, n-am găsit astăzi niciun poliţist. Doar flori şi candele aprinse.

Sursa:observator.tv

Loading...

Lasă un răspuns