ULUITOR: Dragnea A DAT IN JUDECATA Înalta Curte și colegiul ei de conducere

Liviu Dragnea, președintele PSD și al Camerei Deputaților, a decis să dea în judecată Înalta Curte în cazul constituirii completului de 5 judecători care judecă apelul în dosarul angajărilor fictive din Telelorman.

Liviu Dragnea a dat în judecată Curtea Supremă şi Colegiul de Conducere al ÎCCJ. Șeful PSD este nemulţumit de completul de 5 judecători. Potrivit portalului instanţei, Liviu Dragnea a deschis, pe 5 octombrie, proces împotriva Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi a Colegiului de Conducere al acesteia şi cere anularea Hotărârii de Colegiu nr. 89/4 septembrie 2018. Procesul nu a primit deocamdată un termen de judecată.

Liderul social-democraţilor contestă la Curtea de Apel Bucureşti decizia Colegiului de conducere al Înaltei Curţi în cazul constituirii completului de judecători care judecă apelul împotriva sentinţei sale de condamnare.

Și-a delegat atribuţiile

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi-a delegat atribuţiile, pentru data de 8 octombrie, vicepreşedintelui forului legislativ deputatul Florin Iordache, potrivit unei decizii apărute în Monitorul Oficial.

„În data de 8 octombrie 2018, atribuţiile preşedintelui Camerei Deputaţilor vor fi exercitate de domnul deputat Florin Iordache, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor”, se arată în decizia semnată de Liviu Dragnea.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie trebuia să înceapă luni judecarea apelului în dosarul DGASPC Teleorman, în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare. Dragnea nu s-a prezentat la proces, iar judecătorii au anunţat că liderul PSD a trimis o cerere prin care a solicitat amânare pentru a-şi angaja un avocat. Începerea judecării apelului a fost amânată pentru data de 5 noiembrie.

Loading...