Un NOU CUTREMUR a avut loc in aceasta dimineata. Iata ce spun specialistii

 Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului anunţă că un cutremur cu magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter s-a produs în această dimineață în zona seismică Vrancea, județul Buzău.

Seismul a avut loc în apropierea următoarelor orașe: Nehoiu (18 kilometri), Întorsura Buzăului (40 kilometri), Covasna (36 kilometri), Târgu Secuiesc (51 kilometri) și Vălenii de Munte (55 kilometri).

Cutremurul vine după ce, marţi, alte patru seisme s-au produs în Vrancea, în mai puţin de 24 de ore. Potrivit INFP, cel mai puternic dintre ele a avut magnitudinea 3,9 grade pe Richter.
În luna decembrie, în România au avut loc 9 cutremure în zona seismică Vrancea cu magnitudini cuprinse între 2 și 3,9 grade pe Richter, iar în luna noiembrie s-au produs 16 seisme în zonele Vrancea și Transilvaniei, cu magnitudinea între 2 și 3,4 grade pe scara Richter.

Cel mai puternic cutremur din acest an s-a produs în data de 8 februarie, în județul Buzău, la ora 17:08, și a avut o magnitudine de 5 grade pe Richter, seismul fiind resimțit și la București.

În urmă cu câteva luni, directorul INFP, Constantin Ionescu, a declarat în exclusivitate pentru Observator că, urma cercetărilor,în România a fost reconsiderat cutremurul maxim posibil la 8,1 grade Richter.

„Vrancea poate să producă un astfel de cutremur”, a spus Ionescu.

Sursa:observator.tv

Loading...

Lasă un răspuns