DESCOPERIRE in lumea MEDICALA: Un nou VIRUS activează sistemul imunitar al organismului şi OMOARA toate CELULELE CANCEROASE!

Un virus care poate ajuta sistemul imunitar să scape de cancer a fost creat de oamenii de ştiinţă. Celulele canceroase sunt bine-cunoscute pentru evitarea sistemului imunitar al organismului. Dar, acest nou virus poate profita la maximum de capacitatea organismului de a distruge rapid un virus.

Oamenii de știință din Elveția au inserat proteinele canceroase într-un virus artificial, iar atunci când sistemul imunitar vede acest lucru, poate vâna orice celulă canceroasă din organism care are aceleași proteine. Noua tehnică ar putea fi utilizată în mod teoretic pentru a lupta cu aproape orice cancer. Oamenii de ştiinţă ar putea doar să ia proteina din tumora pacientului şi apoi să insereze în virus, iar acesta să fie injectat în organism pentru a începe un răspuns imun puternic faţă de boală.

Testele au fost efectuate cu succes la șoareci, iar următorul pas este testul pe oameni. Tratamentul testat pe șoareci a demonstrat că boala canceroasă a ajuns în remisie. Cercetătorii au avut un succes atât de mare încât sunt dornici să treacă tratamentul la oameni.

Daniel Pinschewer, profesor la Universitatea din Basel, a spus că speră că noile descoperiri, împreună cu tehnologiile existente, vor putea fi utilizate în curând pentru tratamentul cancerului și vor contribui la creșterea în continuare a ratei de succes de vindecare a acestei boli. Cercetătorii au construit viruși artificiali care s-au bazat pe arenavirus (un virus ce produce coriomeningita limfocitara), ce afectează atât rozătoarele, cât și oamenii. Deşi virusul este inofensiv, acesta declanșează un răspuns al sistemului imunitar. Oamenii de știință au adăugat proteine ​​care au fost găsite numai în celulele canceroase. Combinația dintre proteinele canceroase și virusul care declanșează alarma poate crea o armată de limfocite T citotoxice, numite și celule ucigașe, ce pot identifica celulele canceroase din proteina lor și apoi o pot distruge cu succes. Cercetările oamenilor de știință au fost publicate în revista “Nature Communications”.

Articol preluat de AICI.

VEZI SI: EVOLUTIE MEDICALA: Uleiul care UCIDE 93% din CELULELE CANCEROASE in timp record

Loading...