UPDATE. PNL, PMP și USR: DRAGNEA a fost REVOCAT! SCANDAL IMENS în Parlament

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a fost revocat din funcție, susține lidera grupului PNL din camera inferioară, Raluca Turcan. Scandalul din Parlament a fost determinat de refuzul vicepreședintelui Florin Iordache de a supune la vot cererea de revocare a sa și a șefului său.

UPDATE 14:00 – Președintele PNL Ludovic Orban a reacționat la întâmplările din Parlament și a dat de înțeles că este mulțumit de mobilizarea Opoziției din plen. „Printr-o mobilizare exemplară, și ca urmare a negocierilor purtate cu parlamentari ai majorității, astăzi am avut majoritate și am arătat că nu mai există o majoritate PSD -ALDE, care să îl sprijine pe Liviu Dragnea”, a spus Orban.

Liderul PNL susține că Iordache s-a agățat de fotoliul de președinte de ședință, însă, cu toate acestea, demersul Opoziției este unul reușit. „În ciuda încercărilor penibile ale lui Florin Iordache, care a călcat în picioare reguamentul Camerei, Constituția, refuzând să plece de la conducerea Camerei, în condițiile în care trebuia să fie supus la vot și proiectul de hotărâre surpriză pe care l-am pregătit, și anume de demitere a lui Iordache, s-a agățat de fotoliul de președinte de ședință și am fost obligați să facem apel la votul majorității plenului Camerei, care este suveran, în conformitate cu Constituția și regulament”

Orban a transmis că votul pentru revocarea social-democraților de la conducerea Camerei Deputaților a fost legitim, deoarece Florin Iordache nu era îndreptățit să conducă ședința. „Marilen Pintea a fost desemnat președinte de ședință, pentru că repet, Florin Iordache nu putea să conducă ședința fiind subiectul unui proiect de hotărâre de demitere, deci domnul vicepreședinte Pirtea a fost votat de o majoritate clară să conducă ședința Camerei Deputaților, iar în această calitate a introdus pe ordinea de zi și în dezbatere cele două proiecte de hotărâri privitoare la demiterea lui Liviu Dragnea și Florin Iordache, de președinte, respectiv vicepreședinte al Camerei”, a explicat liderul liberalilor.


UPDATE 13:25 – Fostul ministru al Muncii, deputata Lia Olguța Vasilescu susține că încercarea Opoziției de a revoca social-democrații de la conducerea Camerei Deputaților face parte dintr-un complot mai amplu. „S-a cerut revocarea a doi vicepreședinți din partea PSD, dar nu pentru al treilea. Este vorba de doamna Carmen Mihălcescu. Am văzut astăzi că la 9:30 a fost chemată la DNA. Este o coordonare între aceste forțe. Domnului Iordache i-a cerut un deputat PNL să se ridice de pe scaun să i se dea la telefon președintele Klaus Iohannis”, a declarat Lia Olguța Vasilescu.

UPDATE 12:35 – Florin Iordache a respins faptul că Opoziția a reușit revocarea lui din funcția de vicepreședinte și a lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al Camerei Deputaților. „Astăzi a fost o zi tristă în Parlamentul României. Eu înțeleg un joc democratic și înțeleg că vrei să schimbi anumite persoane, dar toate acestea trebuie să respecte niște reguli minimale. Să respectăm Constituția, regulamentul Camerei Deputaților. Schimbarea președintelui Camerei Deputaților se poate face doar la solicitarea liderului de grup. Am solicitat o ședință a liderilor de grup și l-am întrebat pe domnul Suciu, liderul de grup al PSD, dacă a depus o astfel de solcitare. A spus că nu, așa că nu aveam ce să supunem la vot.”, a spus Iordache.
Loading...