Următorul Papă avertizează UE să blocheze imigranții pentru a nu fi „islamizată” Europa

Arhiepiscopul de Viena, considerat a fi posibilul succesor al Papei Francisc, avertizează despre pericolul Europei creștine de a fi ”islamizată”.

Un articol publicat în cotidianul Daily Express sintetizează avertismentele făcute de Arhiepiscopul de Viena, care atrage atenția că Europa se confruntă cu un fenomen de islamizare fără precedent, acesta cerând să se pună capăt acceptării de noi #Refugiați.

Considerat cel mai bine plasat candidat pentru scaunul pontifical după moartea Papei Francisc, cardinalul Christoph Schönborn, Arhiepiscopul de Viena, crede că este necesară o întreagă regândire a problemei refugiaților. El a vorbit despre o suprasolicitare a societății datorită acestui amplu fenomen. Shoenborn a spus: „Trebuie să învățăm din această criză: lucrurile merg dincolo de capacitățile și posibilitățile noastre”.

Dacă la început Schoenborn a fost de partea cancelarului german Angela Merkel, spunând la fel ca aceasta că „Wir schaffen das” („O putem face”), referindu-se la controlul migrației, ulterior când a constatat amploarea fenomenului și vorbind despre numărul acestor refugiați, el a spus că se simte copleșit. Arhiepiscopul a explicat că la fel ca mulți alții, el a fost surprins de numărul mare de solicitanți de azil și a devenit acum „mai precaut” cu privire la modul în care își alege cuvintele când vorbește despre acest lucru. Schoenborn a cerut o soluție europeană a acestei probleme, din cauza dimensiunii sale imense. El întrevede deja o speranță pentru ca unii dintre acești refugiați să se întoarcă în țările lor natale, în special refugiații care au fugit din Irak, datorită faptului că această țară și-a recuperat aproape în totalitate teritoriul ocupat de Statul Islamic.

VEZI SI: VIDEO: Cum a devenit Vlad Țepes simbolul luptei împotriva islamismului radical

Arhiepiscopul austriac a spus de asemenea că vede o „mare incertitudine”, în fața recentelor atacuri teroriste, considerând că viața este acum tot mai nesigură datorită acestui fenomen. Biserica catolică din Austria a luat recent o poziție mai dură împotriva refugiaților și imigranților. Cardinalul Schoenborn a avertizat anterior, că scopul musulmanilor este de a elimina creștinii și să cucerească Europa. Cardinalul a făcut acest avertisment pe 12 septembrie în timpul unei sărbători speciale dedicată „Numelui Sfânt al Fecioarei Maria”, care a fost celebrată pentru prima dată în urmă cu 333 de ani, fiind dedicată victoriei asupra turcilor în bătălia de la Viena (1683).

Potrivit Arhiepiscopiei de Viena, Cardinalul a spus: „Va cuceri Islamul Europa? Mulți musulmani doresc asta și spun că: Europa își trăiește sfârșitul”. El a cerut lui Dumnezeu să aibă milă de Europa și să arate milă față de poporul său, spunând că „suntem în pericol să ne pierdem moștenirea noastră creștină”. Schoenborn a explicat că oamenii ar putea simți deja această pierdere, „nu numai din punct de vedere economic, dar mai presus de toate, din punct de vedere uman și religios”. De curând Arhiepiscopia de Viena, a publicat o broșură pentru a cere imigranților să respecte simbolurile, tradițiile și cultura creștină. Poziția Arhiepiscopului Christoph Schönborn contrastează radical de cea a Papei Francisc, care consideră că Islamul nu este violent, fiind o religie a păcii. (Sursa)

VEZI SI: Israelul și islamizarea Europei!

Loading...