VIATA la PUSCARIE pentru MILIONARUL prins in timp ce incerca sa fuga din ROMANIA


Ioan Neculaie a dispărut de la domiciliu, imediat după ce a aflat că a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare. La doar câteva ore distanţă, milionarul a fost depistat la punctul de trecere a frontierei Giurgiu, în timp ce încerca să treacă graniţa. A ajuns în arestul Poliţiei Braşov şi, ulterior, la închisoare. În prezent, omul de afaceri îşi ispăşeşte pedeapsa la Penitenciarul Codlea.

Ioan Neculaie a început, deja, să muncească, şi a fost repartizat într-o cameră în care se mai află zece persoane. Nu va solicita nicio permisie, dar la finalul lunii aprilie poate spera că va fi eliberat.

Ioan Neculaie este hotărât, însă, să petreacă, după gratii, cât mai puţin timp posibil. A început munca pentru a reuşi să scape de cât mai multe zile din pedeapsă şi nu se gândeşte, sub nicio formă, să înainteze vreo cerere de permisie. Împarte celula cu 10 deţinuţi şi abia după data de 18 aprilie poate fi propus pentru a fi eliberat condiţionat din închisoare.

“În prezent, domnul Neculaie este încarcerat la Penitenciarul Codlea. Condiţiile sunt ca în toate închisorile. Nicăieri nu miroase a parfum de tei. Stă într-o cameră în care sunt zece oameni. Nu a avut nicio permisie şi nu se pune problema de aşa ceva. Şi, probabil, nu vom apela la astfel de cereri pentru că dânsul iese, acum, la muncă. Cu cât lucrezi, cu atât poţi câştiga mai multe zile din pedeapsă. Dacă te duci în permisie, nu munceşti. Scopul lui e să ajungă la o eliberare cât mai rapidă cu putinţă, nu să se ducă acasă, după care să revină în penitenciar. După 18 aprilie, situaţia dânsului va fi analizată de comisia de eliberări condiţionate din cadrul penitenciarului. Dar, indiferent de ce decide comisia, totul depinde de judecător. Lucrează opt ore pe zi, program normal. Unii lucrează la bucătărie, alţii la centrala termică, alţi mătură. Sunt situaţii în care se iese la muncă în afara penitenciarului, unde sunt contracte cu agenţii economici. Acolo nu e un job fix. Azi poţi fi la bucătărie, mâine la măturat, poimâine la săpat şanţuri. Nu te pun unde vrei tu”, a spus, pentru CANCAN.RO,

Vladimir Ciolacu, avocatul lui Ioan Neculaie.

Vladimir Ciolacu a anunţat că va merge inclusiv până la CEDO, în speranţa că, într-un final, se va demonstra că Ioan Neculaie a fost condamnat fără să se respecte anumite proceduri. Procesul va fi, însă, unul de durată, iar o sentinţă va fi dată după ce milionarul îşi va ispăşi pedeapsa.

 

Loading...

Lasă un răspuns