VINE CRIZA!? Panică la BURSELE din Europa și Asia, după declinul de pe Wall Street


Panică la bursele din Europa și Asia, după declinul de pe Wall Street. Acţiunile europene au scăzut la cel mai redus nivel din ultimele 20 de luni, după prăbușirea de miercuri de la bursa de pe Wall Street.

Piaţa americană a suferit o cădere puternică la închiderea de joi, pentru a doua zi consecutiv, indicii bursieri Dow Jones şi S&P 500 înregistrând o scădere de 2,1%, conform CNN.
Indicele Dow Jones a scăzut joi cu 546 de puncte. Pentru o perioadă scurtă în timpul dimineţii, indexul a devenit pozitiv, înainte să scadă cu 699 de puncte. În ultimele două zile, indicele a scăzut cu 1.378 puncte.

Și Indicele S&P 500 a scăzut, cu 2,1%, cea mai mare scădere consecutivă de la alegerea în funcţie a preşedintelui american Donald Trump în anul 2016.

Drept consecință, indicele sectorului tehnologiei din Europa .SX8P a coborât cu 2,4%, iar indicele pan-european STOXX 600 a scăzut cu 1,4%, atingând cel mai redus nivel după ianuarie 2017.

Toţi indicii de referinţă din Europa au scăzut cu peste 1%.

Sectoarele considerate sigure în perioadele incerte, cum este cel al sănătăţii, au scăzut la rândul lor, dar mai puţin, înregistrând performanţe superioare pieţei.

Sursa: news.ro, zf.ro

Loading...