VREME EXTREMA in ROMANIA. Ninsori si viscol pana maine seara. Iata care sunt zonele afectate


Administraţia Naţională de Meteorologie a emis două avertizări cod portocaliu de vreme rea, valabile până mâine seară.

Astfel, în intervalul 17 ianuarie, ora 18 – 18 ianuarie, ora 20, se vor semnala vânt puternic, viscol, zăpadă troienită în Munții Banatului, Carpații Meridionali și Carpații de Curbură.

În Munții Banatului, Carpații Meridionali și Carpații de Curbură, viteza vântului la rafală va depăși 80…90 km/h, iar pe creste se vor atinge 120 – 140 km/h, viscolind ninsoarea și troienind zăpada, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

Al doilea cod portocaliu este valabil în intervalul 18 ianuarie, ora 01 – 18 ianuarie, ora 17. Vor fi vânt tare, ninsori viscolite în județele Iași, Vaslui, Vrancea, Galați, Tulcea și zona joasă a județelor Neamț și Bacău.

În județele Iași, Vaslui, Vrancea, Galați, Tulcea și în zona joasă a județelor Neamț și Bacău, vor fi intensificări ale vântului cu viteze, în general, de 75…85 km/h și temporar va ninge viscolit.

Cod galben de ninsori şi intensificări ale vântului

Meteorologii au emis şi un cod galben de ninsori şi intensificări ale vântului, valabil în intervalul 17 ianuarie, ora 14 – 18 ianuarie, ora 22.
În izona de munte va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă. În după-amiaza zilei de miercuri (17 ianuarie) și în prima parte a nopții de miercuri spre joi (17/18 ianuarie), în Transilvania vor fi la început precipitații mixte, apoi mai ales sub formă de ninsoare. În a doua parte a nopții de miercuri spre joi (17/18 ianuarie) și în cursul zilei de joi (18 ianuarie) în Moldova, Dobrogea, nordul Olteniei și pe arii restrânse în nordul Munteniei vor predomina ninsorile. Cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp și izolat 30…35 l/mp.

Potrivit ANM, vântul se va intensifica treptat în cea mai mare parte a țării, dar cu precădere în sud, centru, est și la munte, unde vor fi rafale de 50…70 km/h, iar local în Moldova, în Dobrogea și pe crestele montane înalte, 70…80 km/h, viscolind temporar ninsoarea.

Loading...

Lasă un răspuns